(C) SJK

SJK:lle lainapelaaja Glasgow Rangersista

05.4.2019

Skotlannin Glasgow Rangersin nuori suomalaishyökkääjä Serge Atakayi siirtyy määräaikaisella lainasopimuksella SJK-paitaan.

Laina kestää kesäkuun 11. päivään asti, sen jälkeen 20-vuotias Atakayi palaa valmistautumaan kauteen 2019-2020 Rangersin kanssa.

Viime marraskuussa hän loukkaantui ikävästi Skotlannin liigan debyyttiottelussaan ja oli sivussa pari kuukautta. Nyt hän on taas täydessä kunnossa ja ehtinyt jo pelata muutamia otteluita Rangersin reservijoukkueessa. Myös maalitili on avattu loukkaantumisen jälkeen. Maaleja hän on tehnyt muutenkin melko mukavasti Rangersin nuorisoakatemian ja reservien riveissä.

SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko tuntee luonnollisesti Atakayin hyvin, sillä hän on käytännössä kasvattanut hänet ja Atakayi pelasi hänen alaisuudessaan myös Suomen U18-maajoukkueessa. Myös Veikkausliiga-debyytti syntyi Eremenkon alaisuudessa.

 - Hän ei tietenkään ole ollut enää minun alaisuudessani vuoden 2016 jälkeen, kun hän siirtyi Rangersiin. Mutta ne samat ominaisuudet, mitä hänestä muistan, ovat edelleen samoja. Näin hänen pelaavan marraskuussa Rangersin nuorten kanssa Spartak Moskovaa vastaan, kun seurojen edustusjoukkueet kohtasivat Champions Leaguessa. Seurojen nuoret pelasivat samalla keskenään. Joten olen nähnyt hänen pelaavan viimeksi muutama kuukausi sitten, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko seuran tiedotteessa.

- Hänen nopeutensa on lähes samaa kuin meillä täällä olevalla Dion Acoffilla, ja hän tuntee minun systeemini hyvin. Hän on kasvanut siihen, joten hän pääsee nopeasti siihen sisään, Eremenko arvioi.

Atakayi on syntynyt Kongon Kinshasssa, mutta tullut Suomeen jo 10-vuotiaana. Hän varttui Pietarsaaressa Eremenkojen perheessä ja sai Suomen kansalaisuuden vuonna 2016. Atakayi on pelannut Suomen nuorten maajoukkueissa ja pelannut yhden ottelun Skotlannin pääsarjassa Rangersin paidassa. Hän siirtyi Rangersiin FF Jarosta kesällä 2016.

Suomessa hänen tilillään on Veikkausliigan nuorimman maalintekijän titteli kaudelta 2015. Hän on alun perin tullut tutuksi oikealla pelaavana laitahyökkääjänä, mutta Skotlannissa hän on pelannut myös keskellä ja vasemmalla laidalla.

Atakayi liittyi SJK:n harjoitusvahvuuteen heti ja hän on käytettävissä jo SJK:n Veikkausliigan avausottelussa.

Lähde: SJK:n tiedote