Haka palaa Veikkausliigaan!

15.9.2019

FC Haka sinetöi nousun Veikkausliigaan ja samalla Ykkösen mestaruuden voittamalla vieraskentällä FF Jaron.

Samalla varmistui se, että TPS sijoittuu sarjassa toiseksi ja karsii noususta Veikkausliigaan. MYPA taas otti kovan voiton MuSasta ja taistelu säilyjästä käy kovana.

Haka ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan otti jo 15. peräkkäisen voittonsa kaatamalla FF Jaron vieraskentällä 3-1. Ykkösen elokuun pelaajaksi valittu Niklas Friberg teki avausmaalin kulmapotkun jälkitilanteesta 12. minuutilla ja Samuel Chidi lisäsi johtoa vielä juuri ennen taukoa. Toisella puoliajalla Salomo Ojala varmisteli maalikuninkuuttaan viimeistelemällä kauden 19. osumansa. Lopussa Jaron Darvin Chavez toi kotijoukkueelle vielä hieman lohtua yhdellä maalilla.

Jaron tappio varmisti samalla sen, että TPS varmisti paikkansa karsinnoissa, vaikka se jäi maalittomaan tasapeliin AC Oulun vieraana.

MYPA otti ison voiton kaataessaan kotonaan MuSan 3-2. MuSa meni ottelun alussa johtoon Samuli Virtasen maalilla, mutta Rony Huhtala kavensi ennen taukoa. Juuri ennen tunnin täyttymistä MuSa pääsi taas johtoon MYPA:n omalla maalilla, mutta kotijoukkue pystyi jälleen vastaamaan. Kuten edellisviikonloppuna MYPA nousi tiukasta paikasta voittoon, kun Huhtala toi myllykoskelaiset ensin tasoihin 78. minuutilla ja viimeisteli voittomaalin minuutti ennen täyttä aikaa täydentäen hattutemppunsa.

EIF palasi voittojen tielle kaatamalla TPV:n kotonaan Akseli Ollilan maalilla 1-0 (0-0).

AC Kajaani ja FC KTP sen sijaan mättivät maaleja oikein urakalla ja lopulta KTP kipusi ottelussa voittajaksi 5-4 (2-3)-lukemin. AC Kajaani sai otteluun loistoalun, kun Thiago Trinidade de Moura iski avausmaalin 11. minuutilla ja muutamaa minuuttia myöhemmin David Popa lisäsi johdon kahteen. KTP nousi kuitenkin tasoihin Tuukka Kärjen ja Aleksi Pahkasalon maaleilla. Brite Andoh nosti kajaanilaiset vielä taukojohtoon. Toisella Paulo Martins toi kotkalaiset tasoihin, mutta Brite iski illan toisen maalinsa seitsemän minuuttia ennen loppua. Sen jälkeen Pahkasalo viimeisteli hattutemppunsa kahdella parin minuutin välein tulleilla maaleilla ja näin kotkalaiset nappasivat pisteet.

Vaikka kärjessä asetelmat loppukautta ajatellen ovat selvät, niin sarjataulukon alapäässä riittää vielä jännitettävää. MYPA ja TPS ovat nyt tasapisteissä jakamassa viimeistä sijaa. AC Kajaani ja AC Oulu ovat vain kolmen pisteen päässä, joten Ykkösen loppukaudessa riittää vielä rutkasti jännitettävää. Myös taistelu kolmannesta sijasta käy tiukkani, sillä Jaro, KTP ja MuSa ovat kaikki kahden pisteen sisällä.