HIFK vaihtaa päävalmentajaa!

HIFK vaihtaa päävalmentajaa!

20.7.2020

Tor Thodesen ei enää toimi HIFK:n jalkapallon päävalmentajana. Valmentajina jatkavat Teemu Kankkunen (UEFA Pro) ja Mike Keeney (UEFA Pro). Syy valmentajavaihdokseen on seurajohdon tyytymättömyys vuoden 2020 otteluiden heikkoihin tuloksiin. 

– Viime vuosi Thodesenin kanssa meni erinomaisesti. Hän tuli meille vuonna 2019, ja onnistui vaikeisiin olosuhteisiin nähden erittäin hyvin. Tor toi viime kaudella seuraamme toivotunlaisia asioita ja kiitokset siitä, sekä muusta seuralle tehdystä työstä. Tänä vuonna tuloksia ei ole tullut – ei Suomen Cupissa, eikä Veikkausliigan alussa. Ottelukalenteri on nyt tiivis. Yksi voitto kahdeksasta kilpailullisesta pelistä tänä vuonna ei riitä. Muutos oli tehtävä nyt. Tulen tekemään entistä tiiviimpää yhteistyötä valmennustiimin kanssa. Meidän on saatava joukkueesta enemmän irti, ja löydettävä oma pelimme, sanoo urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

– Puuttuvat tulokset eivät ole koskaan yhden miehen syytä, ja tiedän, että valmentajan vaihtaminen kauden aikana ei useinkaan tuota tuloksia. Me olemme kuitenkin nyt kauden alussa, peli on sekaisin, ja meidän on tehtävä voitavamme muutosten aikaansaamiseksi, sanoo toimitusjohtaja Christoffer Perret.

– Päävalmentaja joutuu kantamaan tuloksista vastuun. Kaikkien on nyt syytä katsoa peiliin, ja tehdä ryhtiliikkeitä. Meillä on paljon osaamista valmennustiimissä ja pelajaryhmässä. Se osaaminen ei ole valjastunut tuloksiin kentällä. Nämä pelaajat pystyvät parempaan, siitä olen varma. Minulla on täysi luottamus jatkaviin valmentajiimme ja urheilupuolen johtoon, Perret jatkaa.

– Samalla haluan omalta osaltanikin kiittää Tor Thodesenia. Hän on hyvä valmentaja, ja on tuonut meidän seuraamme paljon. Tulin hyvin toimeen hänen kanssaan. Jouduin kuitenkin tekemään sunnuntaina seurapomon ikävän päätöksen eilen, ja kutsuin Torin toimistolle. Toivon hänelle menestystä tulevissa toimissa, ja henkilökohtaisella tasolla kaikkea hyvää.

– Valmentajan vaihdos kauden aikana on aina myös seurajohdon epäonnistuminen. Johtamiseen kuuluu kuitenkin, että virheistä on opittava, ja rajujakin ratkaisuja on pystyttävä tekemään. Nyt keskitymme tulevaan, ja teemme kaikkemme, jotta uusi valmennusjohto saisi tarvittavan tuen, tiivistää Perret.

www.hifkfotboll.fi