Toni Korkeakunnas Eteläisen alueen koulutuspäälliköksi

Toni Korkeakunnas Eteläisen alueen koulutuspäälliköksi

30.10.2018

Seurojen Palloliitto -kehityshanke etenee henkilövalintojen osalta ja Eteläisen alueen koulutuspäällikkönä 1.12.2018 aloittaa Toni Korkeakunnas.

Eteläisen alueen koulutuspäällikkönä Korkeakunnas on yksi suomalaisen pelaajakehityksen keskeisistä vaikuttajista ja hän vastaa esimerkiksi alueellisten valmentajakoulutusten suunnittelu- ja kehitystyöstä. Työssä keskeistä on seuravalmentajien kohtaaminen ja seurojen menestymisen edellytyksien kehittäminen.

- Palloliitossa on käynnissä hyvin mielenkiintoiset ajat, kun suomalainen valmennusosaaminen ja pelaajakehitys ovat uudistumassa. Tämä on hieno hetki päästä mukaan kehittämään suomalaista lajiosaamista.

- Pitkä kokemukseni päävalmentajana Veikkausliigatasolla on antanut näkökulmia ja kokemuksia uudistuksien läpiviennistä. Valmentajien osaamisen ja koulutustason kehittäminen ovat kestävä tie suomalaisen pelaajakehityksen laadun kohentamiseen, Korkeakunnas toteaa Palloliiton sivuilla.

Opettajaksi valmistunut ja UEFA Pro -lisenssin omaava Korkeakunnas on toiminut ammattivalmentajana kahden vuosikymmenen ajan, joista viimeiset kahdeksan vuotta Veikkausliigassa MYPAn ja FC Lahden päävalmentajana. Korkeakunnas on työskennellyt pitkään myös Uudenmaan piirin koulutuspäällikkönä. Hän kuuluu Markku Kanervan johtamaan A-maajoukkueen valmennustiimin pelaajatarkkailijana.

Ensi vuoden aikana Korkeakunnaksen työt jakautuvat Uudenmaan piirin valmennuspäällikön tehtävän ja Palloliiton yhteisten kehitystehtävien kesken. Eteläisen alueen koulutuspäällikön työ käynnistyy uuden Seurojen Palloliiton -organisaatiomallin mukaisesti täysimääräisenä vuoden 2020 alusta lähtien.

Palloliiton urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen on tyytyväinen saadessaan Korkeakunnaksen mukaan tiimiinsä.

- Toni tuntee suomalaisen huipputason seura-arjen, sen haasteet ja mahdollisuudet. On upeaa saada hänen kokemuksensa käyttöömme pelaajakehityksen ja valmennuskoulutuksen tueksi.

Lähde: www.palloliitto.fi