Suomen Cup uudistuu jälleen!

Suomen Cup uudistuu jälleen!

19.6.2018

Suomen Cup uudistuu jälleen ensi kaudesta lähtien.

Nyt Suomen Cupin pelitapa ei kohtaa yhtä radikaalia muutosta kuin kaksi vuotta sitten, mutta sen pelitapaa muokataan (toivottavasti) selkeämmäksi ja sellaiseksi, että se mahdollisimman hyvin heijastelee kentältä tullutta palautetta samalla kun se edelleen tukee huippuseurojen toimintaa pääsarjajoukkueiden kakkoskilpailuna. 

Varsinainen Suomen Cup pelataan neljännesvälieristä (16 joukkuetta) alkaen. Tässä vaiheessa, noin maaliskuun puolivälissä, kahdeksan Veikkausliigajoukkuetta arvotaan vierasjoukkueiksi kahdeksaan otteluun (eli pienempi kohtaa isomman). Kotijoukkueina ovat neljä Ykkösen joukkuetta, kaksi Kakkosen joukkuetta sekä edellisen kauden Regions’ Cupin kaksi finalistia. Ennen kuin näihin kahdeksaan neljännesvälieräotteluun on päästy, on pelattu Suomen Cupin alkukarsintaa seuraavasti;

- Veikkausliigajoukkueet on arvottu kahteen kuuden joukkueen alkulohkoon, jossa nämä pelaavat yksinkertaisen sarjan (5 ottelua), jonka päätteeksi kummankin lohkon neljä parasta joukkuetta pääsevät Suomen Cupiin.

- Ykkösen joukkueet on arvottu kahteen viiden joukkueen alkulohkoon, jossa nämä pelaavat yksinkertaisen sarjan (4 ottelua), jonka päätteeksi kummankin lohkon kaksi parasta joukkuetta pääsevät Suomen Cupiin.

- Kilpailuun ilmoittautuneet Kakkosen joukkueet, pelaavat uudessa Miesten Kakkosen Cup-kilpailussa lohkovaiheen ja pudotuspelit, jonka päätteeksi finalistit lunastavat paikan Suomen Cupissa. Kakkosen cupin oma finaali, pelataan Suomen Cupin finaalin yhteydessä. Kakkosen Cupiin saavat osallistua myös edellisen kauden pääteeksi Kakkosesta pudonneet joukkueet.

- Regions’ Cup pelataan edellisen kauden aikana nykyisellä tavalla ja siihen voivat osallistua muut kuin Veikkausliigan, Miesten Ykkösen ja Miesten Kakkosen joukkueet. Kaksi finalistia lunastavat siis paikan Suomen Cupiin seuraavaksi kevääksi.

Uudessa pelimuodossaan Suomen Cup mahdollistaa jokaiselle siihen, Kakkosen Cupiin ja/tai Regions’ Cupiin osallistuvalle joukkueelle mahdollisuuden voittaa Suomen Cup. Suomen Cup ja Regions’ Cup ovat nyt entistä paremmin yhteydessä toisiinsa, ja Kakkosen joukkueille on saatu oma kilpailu samaan pakettiin. Kilpailukausi rajoittuu nyt vain yhdelle kalenterivuodelle, pois lukien karsintana toimiva edellisen vuoden Regions’ Cup. Karsintavaiheessa pelataan oman sarjatason joukkueita vastaan. Kilpailusääntöjä on taas tarkistettu seurojen toiveiden suuntaiseksi mm. lisäämällä sallittujen pelaajavaihtojen määrää karsintojen lohkovaiheessa.

Lähde: www.suomencup.fi