Pallokissojen sarjapaikka KuPS:lle - Seuraavaksi juniorit?

Pallokissojen sarjapaikka KuPS:lle - Seuraavaksi juniorit?

24.10.2018

Kuopion Palloseuran ja Kuopion Pallokissojen seurafuusio ottaa ensimmäisen askeleen, kun Pallokissojen edustusjoukkueen kilpailutoiminta siirtyy Kuopion Palloseuran väreihin.

Edustusjoukkueiden kilpailutoiminnan yhtenäistäminen on ensimmäinen vaihe prosessissa, jonka päämääränä on yhdistää kuopiolainen seurajalkapalloilu keltamustien värien pariin. Jatkossa käydään huolelliset neuvottelut junioritoimintojen yhdistämisestä ja toteutuessaan tämä tarkoittaa sitä, että Kuopion Palloseura on Suomen neljänneksi suurin jalkapalloseura ja Pohjois-Savon suurin urheiluseura jäsenmäärillä mitattuna.

Pallokissat ry:n puheenjohtaja Jarmo Hartikainen pitää seurojen yhdistymiseen liittyvää yhteistyötä tärkeänä kuopiolaisen ja savolaisen jalkapallon kehittämisessä.

- Hankkeessa on tehty iso ja hyvä selvitystyö ja nyt pääsemme jättämään Suomen Palloliitolle hakemuksen sarjapaikan siirrosta. Hankkeeseen on sovittu hyvät tavoitteet ja hyvä yhteistyömalli ja tavoitteena on tasavertainen asema Veikkausliigaan nähden. Hanke on hyvin pohjustettu ja uskon, että tästä syntyy jalkapalloperhe joka on ollut tavoitteenakin, Hartikainen toteaa.

Yhtenä seurana pystytään paremmin hyödyntämään kertynyttä osaamista ja saadaan huomattavia synergisiä etuja niin pelaajien kuin valmentajien kehittämisessä. Valtakunnallisesti tunnetun KuPS-brändin uskotaan edesauttavan naisjoukkueen nopeaa paluuta takaisin pääsarjatasolle sekä helpottavan niin pelaajien kuin valmentajien houkuttelemista kuopiolaisen naisjalkapalloilun pariin. Edustusjoukkueiden yhdistyminen on ensimmäinen ja näkyvin osa tässä kuopiolaisen jalkapalloilun historiallisessa vaiheessa. Seuraavassa vaiheessa keskitytään seurojen laajojen junioritoimintojen yhdistämiseen.

Lähde: www.kups.fi