Kuva: Jussi Eskola

Minna Meriluoto päättää hienon uransa

12.12.2018

64 A-maaottelua pelannut Helmareiden maalivahti Minna Meriluoto päättää uransa huippujalkapalloilijana.

33-vuotias Minna Meriluoto pelasi A-maajoukkueessa vuosina 2006-2018. Seurajoukkuetasolla hän urakoi Ruotsissa yhteensä seitsemän vuotta ennen paluutaan kotimaiseen Naisten Liigaan kaudeksi 2015. Maajoukkueen kanssa hän pääsi kahtiin EM-kisoihin vuosina 2009 ja 2013.

- Lopettamispäätökseeni liittyy monta palasta. Motivaatiota pelaamiseen oli läpi kauden, mutta olen kärsinyt jonkun verran vaivoista ja loukkaantumisista viimeiset kaksi vuotta. Kovin montaa vuotta minulla ei olisi enää ollut jäljellä ja aika tuntui nyt sopivalta. Koimme pettymyksiä maajoukkueessa ja seurajoukkueessa, mutta päällimmäisenä jää mieleen kaikki hyvät muistot ja hienot hetket näiden joukkueiden kanssa, Meriluoto toteaa.

Vielä vuosi sitten lopettamispäätös ei edes käväissyt Meriluodon mielessä. Talven loukkaantuminen ja loppusyksyn vammat vauhdittivat kuitenkin päätöstä, jonka hän teki kauden jälkeen.

- Takana on rankkoja viikkoja, tämä ei ollut helppo päätös. Olen tyytyväinen koko uraani ja tähänkin vuoteen. En halua lopettaa tilanteessa, että olen ihan rikki ja loppuun palanut. Nyt minun pitää rehellisesti hyväksyä, että lopettaminen tuo varmasti mukanaan myös kipuilua, jalkapallo on ollut elämässäni aina.

Meriluoto aloitti vuosi sitten Suomen suurimman tyttö- ja naisjalkapalloturnauksen Stadi Cupin toiminnanjohtajana. Lisäksi hän valmentaa HJK:n junioreissa ja aluetoiminnassa maalivahteja. Työn alla on myös toisiaan tukevat valmentajakoulutukset UEFA B ja maalivahtivalmentajien C-tutkinto. Lisäksi Meriluoto on valmistunut vuonna 2009 kansainvälisen kaupan tradenomiksi.

- Olen satsannut futikseen aina täysillä, joten tämä vuosi oli aika rankka. Nyt on aika panostaa muuhun elämään ja tärkeisiin ihmisiin. Urheilija menee aina urheilu edellä. Nyt minulla on uusia intohimon kohteita ja saan onnekseni jatkaa jalkapallon parissa. Se on minulle tärkeää. Edessä on varmasti identiteettikriisi, mutta uskon, että valmentaminen ja muu työ jalkapallon parissa auttaa sopeutumisessa.

- Olen nauttinut valmentamisesta pelaamisen ohella. Tunnen, että minulla on paljon annettavaa. Lopettamispäätös on kuitenkin vielä niin tuore, että vasta tulevaisuus näyttää miten se asia kehittyy. Tuleeko roolini olemaan maalivahtivalmennuksessa vai laajempi, aika näyttää.

www.palloliitto.fi