17-0, 15-0, 14-0, 11-0 - Naisten Suomen Cupissa pelattiin "Superkierros"

05.8.2018

Naisten Liigan joukkueet eivät olleet yllätettävissä Suomen Cupin Superkierroksella, vaan kaikki selvittivät tiensä jatkoon.

Jo aiemmin FC Honka oli edennyt jatkoon ja muut liigajoukkueet tekivät seuraa lauantaina. Åland United vietti maalijuhlia Paton kustannuksella ottamalla 15-0 (8-0)-voiton. Olivia Mattsson ja Signy Aarna iskivät neljä maalia naiseen ja tilastoja koristelivat myös Sara Nordin sekä Isabella Mattsson kahdella maalilla ja kerran osuneet Mikaela Frondelius sekä Sanna Porali.

HJK pisti vielä Åland Unitedia paria maalia paremmaksi iskemällä 17 osumaa Ikä-Hakkilan Kilvan verkkoon. Hanna Ruohomaa ja Emilia Ukkonen osuivat neljästi, Vilma Hakala ja Tessa Auvinen kahdesti ja muista maaleista vastasivat Maaria Roth, Leila Haapea, Eveliina Summanen sekä Tessa Rinkinen.

TPS antoi IFK Mariehamnille kyytiä 11-0 (5-0)-numeroin. Jenni Rannus ja Nelly Lehtilä juhlivat hattutemppua, Netta Laasio säesti kahdella maalilla ja Annika Haanpää, Amanda Aatsinki sekä Tiia Savolainen juhlivat kertaalleen.

Ilves jätti JyPK/2:n ilman mahdollisuuksia, kun se eteni lohkovaiheeseen 8-0 (5-0)-voitolla. Rosa-Tuulia Mikkonen iski hattutempun ja muut maalit merkittiin Aino Rasiselle, Iida Laakkoselle, Johanna Salmijärvelle, Nea Nyrhiselle ja Emmi Ristimäelle.

TiPS niin ikään harjoitteli maalinteko HPS/2:n kustannuksella ottamalla paikan lohkovaiheessa 14-0 (7-0)-voitolla. Siiri Koivula oli vireessä viidellä maalilla, Emmi Siren viimeisteli kolme, Jenna Topra sekä Soo Adekwagh kaksi ja Minea Sundström sekä Melanie Azodo onnistuivat kertaalleen.

FC Hertta piti Pallokissat tiukoilla, mutta lopulta Pallokissat puristi vahvalla toisen puoliajan esityksellä 5-2 (2-2)-voiton. Kia Voutilainen vei Hertan johtoon, mutta Jasmin Leppioja tasoitti ensimmäisen puoliajan lopulla ennen kuin Ella Vanhanen toi vieraat tasoihin. Toisella puoliajalla Pallokissat sinetöi voiton Leppiojan, Aino Varkoin ja Viivi Kortelaisen maaleilla.

FC Espoo pisti PK-35 Vantaalle kampoihin siirtymällä alkuminuuteilla Aurora Trobergin ja Anna-Riikka Pousin maaleilla kahden maalin johtoon. Ennen taukoa Mette Barck, Heidi Kollanen ja Ronja Ikonen kahdella maalilla nostivat PK-35 Vantaan johtoon. Toisella puoliajalla Ella Happonen, Barck ja Kaisa Collin varmistelivat PK-35 Vantaan 7-2 (2-2)-voittoa.

ONS ei antanut VIFK:n yllättää, vaan otti hallitun 8-1 (4-1)-voiton. Fanny Forss vei VIFK:n johtoon, jonka jälkeen Katrina Guillou iski hattutempun ja Anna Olmala lisäsi vielä johtoa ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Toisella puoliajalla Ode Fulutudilu iski kahdesti ja Fanni Pietikäinen sekä Emma Peuhkurinen kertaalleen.

JyPK voitti omassa välienselvittelyssään seuransa B-juniorit 6-1 (5-1). Gentjana Rochi rankaisi junioreita kolmella maalilla ja muut osumat merkittiin Lavdije Begollin, Tytti Jaakkolan ja Marika Ritvasen nimiin.

Näin kaikki Naisten Liigan joukkueet etenivät lohkovaiheeseen.

Muissa otteluissa PK-35 voitti FC Honka/TBSM:n 3-1 (2-1), FCFJ kukisti PEPO:n jatko-ottelun jälkeen 3-2 (2-1, 0-0) ja FC Wimma FC Sport-J:n 2-1 (2-0).