Naisten maajoukkue Venäjän kimppuun keskiviikkona

15.2.2011

Naisten maajoukkue kohtaa Eerikkilän leirin yhteydessä harjoitusottelussa Venäjän. Peli alkaa keskiviikkona 16.2. klo 16.00.

Naisten maajoukkueeseen pelaajamanagerin ominaisuudessa liittynyt mittavan uran tehnyt Anne Mäkinen kertoo Eerikkilän leirin olleen tähän asti onnistunut.

- Meillä on ollut tähän asti hyvä leiri. Päivät ovat intensiivisiä. Täällä on myös talenttiryhmä, jossa on tällä kertaa kahdeksan pelaajaa mukana, Mäkinen kertoo Suomen Palloliiton verkkosivuilla.

Huomenna keskiviikkona vastaan asettuu siis Venäjä. Syksyn EM-karsintoihin valmistautuva joukkue pyrkii harjoitusottelussa kehittämään omaa peliään entisestään.

- Olemme käyneet läpi kokojoukkueen puolustamista sekä hyökkäysideoita. Niitä asioita, joita olemme harjoitelleet, haemme pelistä. Hyvältä näyttää.

Vuosina 1991-2009 A-maajoukkueessa huimat 118 ottelua pelannut Mäkinen pitää Suomen joukkuetta potentiaalisena ja näkee omalta osaltaan kehitystä tapahtuneen.

- Rinki on hyvä. On todella kiva nähdä, että ryhmään on nostettu uusia pelaajia mukaan. Uudet, mukaan tulleet pelaajat ovat taitavia ja lukevat peliä hyvin. Lisäksi laidoille on tullut nopeutta.

- Voin verrata viime vuoteen, kun olin myös täällä mukana. Mielestäni vuoden aikana on tehty aikamoinen harppaus.

Mäkinen iloitsee uudesta pestistään, jossa hän pystyy optimaalisella tavalla hyödyntämään omaa kokemustaan.

- Roolini on uusi. Toimin linkkinä pelaajien ja valmentajien välillä. Autan pelaajia, jos he tarvitsevat. Yritän keskittyä enemmän yksilöihin, kun taas valmentajat keskittyvät joukkueeseen. Annan tarvittaessa palautetta ja niin edelleen. Olen täällä ensimmäistä kertaa, joten roolitus muokkautuu varmasti ajan kanssa paremmin.

Keskiviikon harjoitusottelu valmistaa joukkuetta kahden viikon kuluttua Portugalissa käynnistyvään Algarve Cupiin. Kaikki tekeminen tähtää kuitenkin ensisijaisesti syksyllä alkaviin EM-karsintoihin.

- Syksyn karsinnat ovat päätavoite. Kaikki tekeminen kulminoituu siihen. Valmistautuminen on ainakin lähtenyt hyvin käyntiin, iloitsee Mäkinen.

Naisten A-maajoukkue Venäjää vastaan 16.2.2011

Maalivahdit

Tinja-Riikka Korpela, Kolbotn IL

Minna Meriluoto, Hammarby IF DFF

Puolustajat

Tuija Hyyrynen, Umeå IK

Susanna Lehtinen, KIF Örebro

Elina Syrjälä, HJK

Katri Nokso-Koivisto, VfL Wolfsburg

Maiju Hirvonen, PK-35

Maija Saari, Kolbotn IL

Tiina Salmén, Klepp IL

Petra Vaelma, Klepp IL

Keskikenttä ja hyökkääjät

Pernilla Nordlund, Umeå IK

Jaana Lyytikäinen, PK-35

Emmi Alanen, HJK

Laura Österberg Kalmari, Sky Blue FC

Annica Sjölund, Jitex BK

Essi Sainio, SC Freiburg

Anna-Kaisa Rantanen, VfL Wolfsburg

Annika Kukkonen, LdB FC Malmö

Linda Sällström, Linköpings FC

Leena Puranen, Hammarby IF DFF

Marianna Tolvanen, HJK

Hanne Ojanperä, KF10

Sanna Talonen, KIF Örebro

Lähde: www.palloliitto.fi