Kuva: Jussi Eskola

Markku Kanerva: "Tilastotkin puoltavat mielestäni tätä voittoa"

09.6.2019

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli erittäin tyytyväinen lauantaina Bosnia-Hertsegovinasta otetun 2-0-voiton jälkeen.

Suomen pistepussi kasvoi EM-karsinnoissa kuuteen, kun Bosnia-Hertsegovina kaatui Tampereella. Ennen lauantaita Suomi oli hävinnyt Italialle ja voittanut Armenian.

Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan ilo oli nähtävissä pelin jälkeen. Lehdistötilaisuudessa nähtiin erittäin tyytyväinen luotsi.

- Mielestäni kypsä esitys joukkueelta kokonaisuudessaan. Hienoa, että pystyttiin palkitsemaan tämä täysi stadion voitolla. Saatiin hyvä tuki taas jälleen kerran yleisön joukosta. Vaikka tuossa kaikennäköisiä loukkaantumisia olikin, niin joukkue näytti taas henkisen vahvuutensa ja myös sen, että kyllä meiltä löytyy materiaalia myös paikkaamaan näitä poissaoloja, mitä on tässä vuosien varrella ollut, Kanerva sanoi.

Suomi koki ottelun aikana kaksi takaiskua. Avausjakson lopussa Kanervankin mielestä todella hienon ottelun ennen vaihtokomennustaan pelannut Albin Granlund joutui tulemaan polvivammansa takia sivuun. Vamman vakavuus selviää sunnuntaina. Toinen ikävä uutinen oli Simon Skrabbin vamma toisella jaksolla. Hänen takareitensä alkoi oireilemaan.

- Pahimmassa tapauksessa nämä kaksi pelaajaa ovat Liechtenstein-pelistä pois. Mutta katsotaan tilanne vielä huomenna. Toivottavasti mitään vakavempaa ei ole, Kanerva toivoi.

Kanerva nosti esiin myös tilastoja, jotka puolsivat Suomen voittoa.

- Bosnia-Hertsegovina sai yhden laukauksen maalia kohti. Okei, (Edin) Dzekolla oli hyvä paikka siinä. Meillä oli seitsemän laukausta maalia kohti, enemmän maalintekoyrityksiä.

- Tilastotkin puoltavat mielestäni tätä voittoa, että se oli ansaittu. Ylpeä pelaajista kaiken kaikkiaan.

Kanerva muistutti, että matka jatkuu pian. Huuhkajat kohtaa Liechtensteinin heti tiistaina vieraissa.

- Nautitaan tämä ilta tästä voitosta ja huomenna täysi valmistautuminen Liechtenstein-peliin. Missään nimessä emme voi nollata tätä hyvää voittoa Liechtensteinissa. Nämä eivät ole koskaan helppoja pelejä, sellaisia ei ole olemassakaan.

Ratinan stadionilla lauantaina nähty yleisömäärä, 16103, oli toisiksi suurin Helsingin ulkopuolella pelatussa maaottelussa.'

www.palloliitto.fi