maajoukkue-logo

Helmarit kohtaa Kyproksen - "Olemme puhuneet paljon kunnioituksesta"

23.2.2021

Helmarit kohtaa tiistaina vieraskentällä EM-karsintojen päätösottelussa Kyproksen.

Suomi on jo varmistanut paikkansa EM-kisoihin, mutta tiistain peliä lähdetään silti vain ja ainoastaan voittamaan.

– On todella tärkeää säilyttää momentum ja päättää nämä karsinnat voitokkaasti. Tiistain ottelun voittaminen on tärkeää myös ranking-pisteiden kannalta, päävalmentajan Anna Signeul kertoo liiton verkkosivuilla.

Kokoonpanon osalta Signeul korostaa jatkuvuuden merkitystä ja onnistumisia tukevan ympäristön luomista.

– Haluamme luoda jatkuvuutta, joka tukee niiden pelaajien onnistumista, jotka ovat pelaavassa kokoonpanossa. Liian monta muutosta saattaisi johtaa siihen, ettemme antaisi kaikille pelaajille reilua mahdollisuutta onnistua.

Illan ottelun tiimoilta Signeul painottaa myös kunnioitusta, joka on yksi Helmareiden kantavista teemoista otteluihin valmistauduttaessa.

– Olemme puhuneet paljon kunnioituksesta. On avainasia, että kunnioitamme kaikkia vastustajiamme, olivatpa he sitten Euroopan ykkössijoitettuja tai oman lohkomme viidensiä. Jotta voi pelata hyvää jalkapalloa, pitää osoittaa kunnioitusta.

Upeasti sujuneet karsinnat tarkoittavat sitä, että Helmareilla on illalla mahdollisuus tehdä historiaa: joukkue ei koskaan aiemmin ole selvittänyt tietään arvokisoihin häviämättä karsinnoissa otteluakaan.

EM-karsinnat huipentava Kypros-ottelu näytetään suorana lähetyksenä Yle TV2:ssa sekä Areenassa. Lähetys ottelusta alkaa klo 18.50 ja itse ottelu pyörähtää käyntiin 19.00.