HJK:lle hieno voitto - taival kuitenkin päättyi Mestarien liigassa

HJK:lle hieno voitto - taival kuitenkin päättyi Mestarien liigassa

31.7.2019

HJK:n taival Mestarien liigan karsinnoissa päättyi keskiviikkona siitä huolimatta, että Klubi kukisti serbialaisjoukkue Belgarin Punaisen tähden 2-1-lukemin.

HJK siirtyi pelissä johtoon heti toisen jakson alussa, kun Sebastian Dahlström laukoi pallon upeasti maaliin. Vierasjoukkue nousi kuitenkin pian tasoihin.

Klubi nousi voittoon viime hetkillä Riku Riskin osumalla, mutta serbialaisryhmä marssi Mestarien liigan kolmannelle karsintakierrokselle yhteismaalein 3-2.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela oli luonnollisesti hiukan harmistunut jatkopaikan karkaamisesta, vaikka HJK:n eurotaival jatkuukin vielä Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella. Koskela kuitenkin piti joukkueensa suoritusta vähintään kohtalaisena.

- Ensimmäisellä jaksolla meillä oli vaikeuksia päästä etenemään sellaisiin paikkoihin, mistä maalipaikkoja voi luoda. Toisella jaksolla tuli tietenkin maali heti alkuun tilanneprässin kautta. Siitä tuli valitettavasti aika nopeasti se tasoitus, joka teki meille ison vuoren kiivettäväksi, Koskela sanoi Veikkausliigan sivuilla.

Riku Riski viimeisteli 2-1-voittomaalin lisäajalla, mutta sen jälkeen HJK oli vielä pitkän matkan päässä jatkopaikasta. Otteluparin voittoon olisi vaadittu siinä vaiheessa vielä kaksi lisämaalia.

- Ehkä sellainen tiukka takaa-ajo jäi tietyllä tavalla tulematta, koska meidän olisi pitänyt tosiaan tehdä vielä kolme maalia, Koskela totesi.

Vastustajan tason huomioon ottaen Koskela piti joukkueensa suoritusta hyvänä toisessa osassa sekä koko otteluparissa.

- Ainahan se (putoaminen) tietenkin harmittaa, mutta jos ajattelee koko otteluparia, niin vastustaja oli kokonaisuutena meitä parempi. Muutama todella, todella laadukas pelaaja. Se nähtiin toisessakin maalissa. Marko Marin on aika huikea pelaaja, Koskela kehui.

Marin syötti ilmiömäisesti Punaisen tähden 1-1-tasoituksen ja esitti muutenkin Helsingissä taitavuuttaan.

Koskela toivoo, että keskiviikon voitosta voi ammentaa itseluottamusta jatkoon niin tuleviin europeleihin kuin koko kauteen.

- Ei ole kauhean yleistä, että olemme tehneet kaksi maalia ja toisella jaksolla olimme useasti boksissa. Miten niistä hetkistä saataisiin luotua vielä laadukkaita maalitilanteita? Kaiken kaikkiaan tuo toivottavasti paljon itseluottamusta, että pystytään pelaamaan näin hyvin laadukasta vastustajaa vastaan.

Lähde: www.veikkausliiga.com