HJK avasi vakuuttavasti Mestarien liigan karsinnat

09.7.2019

Klubi avasi europelit nappaamalla voiton HB Tórshavnista lukemin 3-0. Ottelun hahmo oli kaksi maalia iskenyt Lassi Lappalainen.

Ottelun alku oli molemmin puolin erittäin tarkkaa pelaamista. Varsinkin Tórshavn lähti kamppailuun varovasti ja vetäytyi omalle kenttäpuoliskolle koko joukkueen voimin. Vierailijoiden vastaiskut jäivät myös todella vähiin.

Klubi haki aktiivisesti aukkoja färsaarelaisten puolustuksesta, mutta puolustussumpun murtamisessa oli haasteita. Ottelun ensihetkien paras paikka aukesi Evans Mensahille, joka karkasi läpiajoon Faith Friday Obilorin erinomaisesta syötöstä. Mensahin luja laukaus suuntautui kuitenkin ohi.

Sopiva aukko löytyi parinkymmenen minuutin jälkeen, kun tällä kertaa Lassi Lappalainen irtautui läpiajoon Kaan Kairisen erinomaisesta syötöstä. Lappalaisen tarkka sijoitus alakulmaan vei Klubin helpottavaan johtoon.

Klubin iltapuhde sai haasteita puolen tunnin pelin jälkeen. Obilor katkaisi Tórshavnin hyökkäyksen ja sai toisen keltaisen kortin. Valmennus reagoi tähän ja vaihtoi Henri Toivomäen kentälle Santeri Väänäsen tilalle.

Ottelu tasaantui hieman punaisen jälkeen ja myös vierailijat pystyivät pitämään hetkittäin palloa. Klubi onnistui kuitenkin tuplaamaan johdon vielä pari minuuttia ennen taukoa. Kaan Kairinen lähetti oikealta vapaapotkun, johon Mensah pääsi erinomaisesti puskemaan. Tämän Teitur Gestsson vielä torjui, mutta Daniel O’Shaughnessy oli hereillä paluupallossa ja iski isäntien toisen osuman.

HB avasi toisen puolikkaan huomattavasti aktiivisemmin ja hallitsi palloa, kun taas Klubi keskittyi puolustamaan johtoaan. Vaarallisia maalipaikkoja tai kunnollisia laukauksia vierailijat eivät kuitenkaan pystyneet luomaan.

Klubi osoitti vaarallisuuttaan parinkymmenen minuutin jälkeen. Riku Riski nousi laidalta ja petasi pallon Lassi Lappalaiselle, jonka laukauksen HB kuitenkin pelasti maaliviivalta. Hetkeä myöhemmin Lappalainen ei enää erehtynyt. Nousu vasemmalta laidalta ja varma sijoitus ohi Gestssonin – Klubi kolmen maalin johtoon.

Tämän jälkeen HJK otti jalkaa pois kaasulta ja keskittyi turvaamaan johtoaan. HB piti palloa hieman enemmän, kun taas kotijoukkue keskittyi nopeisiin vastaiskuihin. Toni Koskela hakikin hyökkäyspäähän tuoreita jalkoja vaihtamalla Eetu Vertaisen Mensahin tilalle.

Vierailijat keskittyivät pääosin nousemaan laidoilta ja hakemaan maalipaikkoja keskitysten kautta. Nämä Klubi hoiti kuitenkin varmasti. Maata pitkin vierailijat eivät päässeet lähestymään kotijoukkueen maalialuetta.

Ottelu noudatti samaa kaavaa päätösvihellykseen asti. Klubi pelasi lopun todella fiksusti virheitä välttäen eikä Tórshavn saanut luotua vaarallisia paikkoja. Koskela toi vielä viimeisellä vaihdollaan hieman ennen pääätöstä lisää jalkoja vaihtamalla Pelvaksen erinomaisesti pelanneen Lappalaisen paikalle hyökkäyspäähän. Näin ollen loppunumerot kirjattiin Klubin eduksi 3-0.