Ykkönen ja PK-35 Vantaa myllerryksessä - "Aika paljon tässä on tapahtunut"

Ykkönen ja PK-35 Vantaa myllerryksessä - "Aika paljon tässä on tapahtunut"

10.2.2015

Kun tilanne oli auki, meillä oli treeneissä vain 6-8 pelaajaa koko ajan. Eli siinä mielessä tilanne näkyi meille pelaajille, kertoo Fidan Seferi PK-35 Vantaan talvesta.

PK-35 Vantaa on ollut yksi talven isoista puheenaiheista suomalaisessa jalkapallossa. Vantaalaisjoukkueen taustolla on tapahtunut nyt isoja muutoksia, mutta ovatko ne näkyneet pelaajien arjessa?

PK-35 tiedotti viime viikolla, että joukkueen uusi päävalmentaja on Shefki Kuqi, joka korvaa pestissä Jari Euroapeuksen. Pallohonka OY:n taustaryhmästä PK:n riveihin siirtyvät Jussi Honkaheimo, Juha Leonoff sekä Pekka Pakarinen. Työvoiman lisäksi vantaalaisseura saa henkilöiden mukana "talouspaketin", jonka avulla tämän kauden budjetti on 500 000€, kun viime vuonna se oli 350 000€.

PK-35 Vantaan hyökkääjä Fidan Seferi teki jatkosopimuksen jo hyvissä ajoin viime vuoden puolella. Silloin kenelläkään ei ollut hajua tulevista suunnitelmista.

- Vaikka muutoksia on tullut, sopimus on jatkunut ja pysynyt ihan alkuperäisenä, Seferi kertoo.

- Aika paljon tässä on tapahtunut, mutta ei se hirveästi ole näkynyt meille pelaajille. On tilannetta kuitenkin koko ajan joutunut miettimään, hyökkääjä lisää.

Marras-tammikuussa PK:n tulevaisuus oli vielä täysin auki, sillä neuvotteluja käytiin mm. Pallohoka OY:n omistajien kanssa. Tämä vaikutti myös toimintaan kentän puolella.

- Kun tilanne oli auki, meillä oli treeneissä vain 6-8 pelaajaa koko ajan. Eli siinä mielessä tilanne näkyi meille pelaajille. Nyt kun hommat ovat selvinneet, treeneissä on ollut 15-17 pelaajaa, Seferi kertoo.

Seferi teki jatkosopimuksen PK:n kanssa viime kauden jälkeen. Kun sopimus tehtiin, piti päävalmentajana toimia Europaeus.

- "Euffa" oli yksi syy, miksi tein jatkosopimuksen tänne. Hän on yksi parhaista valmentajista, mitä minulla on ollut. Hänestä ei ole mitään pahaa sanottavaa.Todella harmi homma hänen kannaltaan.

- Shefki on tullut nyt mukaan ja meno treeneissä on ollut hyvä. Shefkin kautta on tullut pelaajille ehkä sellaista lisämotivaatiota treenaamiseen. En ole vielä paljon jutellut Shefkin kanssa, mutta hänestä huokuu ammattimaisuus ja osaaminen, Seferi kertoo.

PK-35 Vantaalla on tällä hetkellä edelleen vasta kahdeksan pelaajasopimusta kaudella 2015. Torstaina ohjelmassa pitäisi olla ensimmäinen harjoituspeli KTP:ta vastaan. Pieni ongelma on se, että PK:n mukana on tällä hetkellä lähinnä vain hyökkäyspään pelaajia.

Vuosaaresta rästejä, PK hoitanut omansa

Seferin mukaan myllerrykset ovat olleet puheenaiheena pelaajiston keskuudessa.

- Olemme näistä jutelleet paljon koko ajan, kun kukaan ei ole tiennyt, että mitä tässä tulee tapahtumaan. Ehkä se on aiheuttanut pientä murhetta, kun mitään faktaa asioista ei ole ollut. Nyt tilanne on kuitenkin järjestynyt, ja hyvä niin.

- Ei sitä pelaajana niin paljon ajattele, että keitä ihmisiä siellä taustoilla on. Tärkeämpi asia on se, että hommat toimii.

PK-35 Vantaalla oli viime kauden lopussa maksuvaikeuksia. Seurajohto tiedotti viime viikolla, että rästejä on edelleen, mutta ne hoidetaan pikaisella aikataululla.

- Viime vuonna oli ongelmia, mutta minulle kaikki on hoidettu, Seferi kertoo.

Seferi aloitti viime kauden Viikingeissä, mutta siirtyi loppukesästä PK-paitaan. Vuosaarelaisjoukkue on ollut PK:n tavoin myös myllerryksen kohteena, mutta pelit jatkuvat ensi kaudella Kakkosessa.

- Viikingit on minulle vielä velkaa viime kauden palkkoja. Mitään maksusuunnitelmaa en ole saanut. Sitä odotellessa, hyökkääjä toteaa.

Otteluohjelmaa kaivataan pikaisesti

Ykkönen on sarjana viime vuodet hyvässä nosteessa. Nyt maan kakkostaso on kuitenkin ollut aikamoisen muutoksen alla. HIFK nousi suoraan liigaan, KTP ja Ilves saivat liigapaikan kabinettien kautta. MYPA ei saanut lisenssiä Veikkausliigaan ja pelannee Ykkösessä tällä kaudella. Täydennusmenettelyssä sarjapaikan sai VIFK, sillä Atlantiksen urheilullinen puoli ei täyttänyt lisenssin vaatimuksia.

Paljon on siis tapahtunut viime viikkojen aikana. Tämän takia sarjan otteluohjelmaa ei ole myöskäänn pystytty vielä tekemään. Seferin mukaan tämä on iso ongelma, sillä valtaosa pelaajista käy töissä pelaamisen ohessa.

- Itse teen rakennusalan hommia pelaamisen ohessa. Nyt ei ole mitään tietoa kesän pelien ajankohdista, joten töiden suhteen ei voi sopia mitään. Tämä on vähän huono tilanne tällä hetkellä. Toivottavasti peliohjelma valmistuisi nyt mahdollisimman pian, Seferi sanoo.

Joonas Sarelius