Taiki Kagayama Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaaja

Taiki Kagayama Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaaja

14.7.2019

MuSan Taiki Kagayama on äänestetty pelaajien toimesta Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaajaksi kesäkuussa.

Jalkapallon Pelaajayhdistys järjestää kuukausittain äänestyksen, jossa pelaajat äänestävät oman sarjansa Veikkauksen kuukauden pelaajan. Kesäkuussa pelaajien mielestä vakuuttavimmin pelikentillä esiintyi MuSan vikkeläkinttuinen japanilaisvahvistus Taiki Kagayama.

Kagayama, 23, on mielissään kanssapelaajien antamasta tunnustuksesta.

- Olen ylpeä saadessani tämän palkinnon. Tämä on ensimmäinen kauteni Euroopassa, joten palkinnolla on iso merkitys minulle. Haluan jatkaa pelaamista hyvällä tasolla ja kehittyä paremmaksi. Kiitos kaikille pelaajille ja odotan innolla pelaamista heidän kanssaan, Kagayama toteaa.

MuSa on pelannut hyvän kauden ja on mukana kärkikahinassa. Porilaiset ovat Ykkösessä neljäntenä. Haka ja TPS ovat hieman karussa kahdella kärkisijalla, mutta pelejä on vielä paljon jäljellä.

- Kausi MuSan kanssa on ollut jännittävä. Kukaan ei voi tietää tulevaisuuttamme, mutta tavoittelemme nousua. Minulle ei ollut helppoa sopeutua suomalaiseen jalkapalloon, mutta olen pikkuhiljaa tottunut siihen, miten täällä pelataan.

Kagayama on todellakin saanut juonen päästä kiinni ja pelannut kauden vanhetessa yhä paremmin. Seitsemässä viime matsissa japanilaispeluri on tehnyt neljä maalia.

- Tavoitteenani on tehdä vähintään kymmenen maalia tällä kaudella ja toivottavasti voin maaleillani auttaa joukkuettani, Kagayama toteaa.

Kotimaassaan Japanissa Kagayama on pelannut yliopistoliigaa JFA Academy Fukushimassa ja Kansai Cityssä. Ammattilaisuraa Kagayama päätti lähteä tekemään Suomen kautta.

- Olen aina halunnut tulla Eurooppaan. Suomi ei ole ulkomaille tähtääville japanilaispelaajille kovin yleinen valinta, mutta siksi valitsinkin Suomen. Halusin mennä eri teitä kuin muut. Lopulta löysin MuSan, minä halusin pelata ja he halusivat pelaajan, joten siitä se alkoi, Kagayama kertoo.

Kagayama on antanut vahvoja näyttöjä ensimmäisenä kautenaan Euroopassa. Vikkelä ja taitava japanilaispeluri nähdään varmasti tulevaisuudessa isommissakin ympyröissä. Tavoitteena on kehittyä pelaajana ja pelata jonain päivänä jossain Euroopan huippusarjoista.

- Tähtään niin korkealle kuin mahdollista. Uskon, että pystyn mihin vain, Kagayama toteaa luottavaisena.

www.jpy.fi