TPV Ykkösessä kaudella 2019 - "Monet varmasti aliarvioivat meitä"

TPV Ykkösessä kaudella 2019 - "Monet varmasti aliarvioivat meitä"

25.12.2018

TPV nousi kahdeksan vuoden tauon jälkeen Ykköseen, kun se voitti nousukarsinnoissa MYPA:n yhteismaalein 3-2. Tamperelaisten kapteeni ja seuraikoni Jari Nikkilän mukaan TPV ei lähde Ykköseen vain säilyminen mielessään.

Nikkilälle nousu Ykköseen oli jo kaiken kaikkiaan kolmas. Hän oli nuorena poikana nostamassa TPV:tä Ykköseen jo vuonna 2006, kauden 2012 päätteeksi hän juhli nousu Ilveksen paidassa ja nyt jälleen kuusi vuotta myöhemmin hän auttoi kasvattajaseuransa takaisin toiseksi korkeammalle sarjatasolle.

- Tämä oli itselleni se henkilökohtaisin ja merkityksellisin nousu. Tässä on jo ikää ja pelivuosia sen verran takana, että tietää miten paljon nousu vaatii eikä se onnistu ihan noin vain. TPV on kasvattajaseurani ja minulle se tärkein seura ja mielestäni Kakkonen oli meille liian matala sarjataso. Nyt vihdoista viimein pitkään jahdattu nousu tapahtui, 29-vuotias Nikkilä miettii.

TPV pelasi viimeksi Ykkösessä kaudella 2010 ja on sen jälkeen useana vuotena kolkutellut Kakkosessa oman lohkonsa kärkipaikkoja. Tänä vuonna palikat napsahtivat kohdilleen.

- Yksi asia, miksi nousu hieman kesti on se, että nykyjärjestelmällä Kakkosesta nouseminen on tehty aika vaikeaksi. Esimerkiksi Honkakin saattoi hallita lohkoaan miten tahtoi, mutta hävisi sitten nousukarsinnoissa. Onneksi me nousimme ensimmäisellä yrittämällä nousukarsinnoista. Tämä on kuitenkin pitkäjänteisen työn tulos. Tämä oli minulle nyt kolmas kausi ja päävalmentaja on ollut mukana kolme vuotta ja myös runko on säilynyt pitkälti samana nämä kolme kautta. Nuoret pelaajat ovat tänä aikana kasvaneet vastuunkantajiksi ja joukkue oli henkisesti kypsä noustakseen. Meillä oli myös vaikeita aikoja, mutta selviydyimme niistä voittajina. Kaikkineen tämä on ollut pitkä prosessi, jonka eteen on kolme vuotta tehty töitä ja nyt se työnteko palkittiin, Nikkilä arvioi nousun taustoja.

TPV ei lähde Ykköseen pelkästään säilyttämään sarjapaikkaansa, vaan joukkue havittelee heti menestystä.

- Seuran pitää pystyä vakiinnuttamaan paikkansa Ykkösessä ja välttää hissiliike. Tavoite on kuitenkin mennä vielä askel eteenpäin Veikkausliigaan asti ja sen eteen teemme yhdessä töitä. Meillä on monia pelaajia, jotka eivät ole pelanneet ennen Ykkösessä ja sitten on joitakin hieman kokeneempia pelaajia. Meillä on kuitenkin resursseja hankkia vielä muutama kova pelimies. Aikeet on päästä sinne kärkipäähän.

- Usein ajatellaan, että nousija taistelee lähinnä siitä sarjapaikastaan, mutta seurassa on tekemisen meininki ja olemme saaneet hyviä ihmisiä taustalle mukaan. Tavoite on koota sellainen joukkue, että voimme taistella noususta. Monet varmasti aliarvioivat meitä kauteen lähdettäessä, mutta kesällä he tulevat yllättymään, Nikkilä toteaa luottavaisena.

Loppuvuodesta näyttää siltä, että ensi kauden Ykkösestä saattaa tulla ennalta-arvaamattomampi kuin pitkiin aikoihin. Viime vuosien aikana ennakkosuosikin viitan on voinut laskea muutaman selkeän ja kovasti panostavan seuran ylle, mutta tällä hetkellä Ykkösen tilanne näyttää olevan täysin auki.

- Ykkösessä ei ole tällä hetkellä yhtään sellaista joukkuetta, jota pitäisi pelätä ja se on hyvin auki. Seurat vahvistuvat vielä kevään aikana, mutta tuleva cup antaa jo hieman osviittaa siitä millaisilla kokoonpanoilla joukkueet lähtevät kauteen. Viimeksi, kun pelasin Ykköstä, niin siellä oli 4-5 joukkuetta, jotka etukäteen taistelivat liiganoususta. Silloin mielestäni joukkueiden materiaalit olivat kovempia ja laajempia. Taso on nykyään heikompi. Meillä on suurelle yleisölle vielä tuntemattomia pelaajia, mutta moni tulee varmasti yllättymään. Olen seurannut läheltä näitä pelaajia ja tiedän heidän olevan kovia tekijöitä myös Ykkösessä, uransa aikana myös 29 ottelua Veikkausliigassa Hakan paidassa pelannut Nikkilä miettii.

TPV saa esimakua Ykkösen vauhdista talvella käynnistyvästä Suomen Cupista. Hän pitää kilpailua tärkeänä valmistautumisena kohti tulevaa Ykkösen kautta.

- Cup on meille tosi tärkeä. Pelaamme vähintään neljä peliä Ykkösen joukkueita vastaan ja saamme totutella samalla Ykkösen vaatimustasoon ja siihen mitä siellä pelaaminen vaatii. Kokemattomammat pelaajat näkevät missä he menevät, kun tilaa ja aikaa on vähemmän ja mihin kehityskohteisiin pitää harjoituksissa keskittyä. Kun peleissä on vielä panosta, niin se on ihan eri asia kuin jos pelaisi pelkästään harjoituspelejä. Panokselliset pelit sytyttävät vanhempiakin pelaajia ihan eri tavalla kuin harjoituspelit.

www.jpy.fi