(c) Kymppipaikka.fi

Nicholas Otarulla erikoinen tilanne: Sopimus mutta ei joukkuetta

13.1.2015

Nicholas Otaru allekirjoitti marraskuun alussa kahden vuoden mittaisen sopimuksen FC Hongan kanssa. Parissa kuukaudessa tilanne on kuitenkin muuttunut radikaalisti ja tällä hetkellä Otaru ei osaa vielä sanoa omasta tulevaisuudestaan mitään.

Otaru pelasi FC Hongassa kaudet 2006-2012. Viimeiset kaksi kautta Otaru pelasi RoPS:ssa, mutta marraskuussa hän solmi sopimuksen Hongan kanssa.

- Hongan tilanne on ollut viime vuodet hieman epäselvä koko ajan. Marraskuussa tilanne näytti kuitenkin paremmalta, kun taustat olivat saaneet maksettua jotain rästejä pois. Juttelin paljon Jussi Vasaran kanssa tilanteesta ja tulimme siihen tulokseen, että haluamme olla mukana nostamassa taas Honkaa, Otaru kertoo.

- Kyllä silloin tiesin, että aina voi joku riski olla. Päätin kuitenkin tehdä kahden vuoden sopimuksen Hongan kanssa. Ei silloin ollut sen enempää puhetta, että Honka ei voisi lisenssiä saada, pelaaja lisää.

Loppuvuodesta sattui ja tapahtui

Loppuvuosi oli Hongassa varsin tuulista aikaa. Honka ry purki Pallohonka OY:n kanssa olleen sopimuksen Veikkausliigan sarjapaikasta. Honka ry oli valmis rakentamaan "uutta Honkaa" uusin voimin. Taustalla oli mukana muun muassa liikuntapalveluyrityksen Esport, joka oli luvannut merkittävän taloudellisen panostuksen.

Palloliitto hyväksyi sopimuksen purun sarjapaikasta, mutta Honka ry ei lopulta ottanut vastaan liigapaikkaa, sillä se olisi joutunut ottamaan kontolleen kaikki Pallohonka OY:n velat. Näin liigapaikka vapautui lopulta KTP:lle, joka sijoittui Ykkösessä toiseksi.

Nyt Honka rakentaa uutta tulevaisuutta Kakkosessa. Pallohonka OY on ilman sarjapaikkaa, mutta tällä hetkellä se virittelee yhteistyötä Ykkösessä pelaavan PK-35 Vantaan kanssa.

- Olihan tämä rumba aikamoinen yllätys. Ei siinä voinut muuta kuin odotella ja välillä olisi ollut ihan kiva saada enemmän tietoa, että missä mennään. Tuntui, että jotkut tiesivät koko ajan enemmän kuin me sopimuspelaajat, Otaru sanoo.

Vantaalle?

Otarun sopimus on edelleen voimassa Pallohonka OY:n kanssa. Jos yhteistyö toteutuu PK-35 Vantaan kanssa, voi Otaru siirtyä pelaamaan Ykköseen vantaalaisten riveihin.

- Tilanne on tällä hetkellä aika epäselvä. En oikein tiedä, että miten tässä edetään. Sopimus on kuitenkin voimassa, Otaru toteaa.

Kaksi kuukautta sitten Otaru oli intoa täynnä - taskussa kahden vuoden sopimus, joka mahdollisti taas pelkästään jalkapalloon keskittymisen. Nyt oma tulevaisuus on enemmän kuin epäselvä.

- Ei tässä voi kaunoja olla ketään kohtaan. Jalkapallo on myös bisnestä. Totta kai tilanne kuitenkin harmittaa todella paljon.

Otaru on jutellut Pallohonka OY:n edustajien kanssa.

- He haluavat minut PK-35 Vantaaseen mukaan, mutta minun ei ole sinne pakko siirtyä. Sopimus pitäisi varmaan kirjoitella uusiksi, mutta siitä ei ole sen enempää tietoa vielä.

- Oma tavoitteeni on kuitenkin pelata liigassa, enkä haluaisi lähteä muualle pk-seudulta. Täällä ei ihan hirveästi liigajengejä ole. Ja haluan nimenomaan keskittyä futikseen täysillä. Jos siinä tekee ensin kuuden tunnin työpäivän muualla, niin kyllä se myös kentällä näkyy.

Tammikuu etenee kovaa vauhtia. Kevät ja sarja-avaukset tulevat vastaan kovaa vauhtia.

- Se on vähän ongelma tällä hetkellä, että minulla ei ole jengiä, minkä kanssa voisin treenata. Ei voi muuta kuin odottaa ja treenata omiin nimiin.

Sopimus Pallohongan kanssa starttasi tammikuun alussa. Juokseeko palkka?

- Kyllä sen pitäisi. Tammikuusta on ollut diili voimassa. Katsotaan miten homma menee, kun on palkkapäivä, Otaru toteaa.

Huolestuttava tilanne

28-vuotias Otaru on tällä hetkellä parhaassa peli-iässään. Halu on satsata vielä kaikki jalkapalloon.

- Agenttini on kartoittanut tilannetta, mutta mitenkään aktiivisesti joukkuetta ei ole kauempaa haettu.

Hongan lisäksi myös MYPA menetti liigalisenssin. Useampi joukkue Veikkausliigassa ja Ykkösessä on pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa. Huolestuttaako tämä pelaajia?

- Kyllä se jostain kertoo. Nykyään on enemmän ja enemmän seuroja, joilla ei ole varaa pyörittää toimintaansa. Kaikki eivät pysty maksamaan sellaista palkkaa, että sillä tulisi toimeen. Kyllä tilanne on hieman huolestuttava, Otaru päättää.

Kymppipaikka.fi / JS