”Kun pelaajat voivat hyvin, voi sarjan taso nousta”

”Kun pelaajat voivat hyvin, voi sarjan taso nousta”

20.8.2017

FC Hongan maalivahti Paula Myllyoja nostaa JPY:n haastattelussa esiin muutaman tärkeän pointin niin otteluohjelmasta, arkipeleistä ja Suomen Cupista.

Naisten Liiga alkoi kaudella 2017 18.3. Viimeinen kierros pelataan 7.10. Kaksinkertainen runkosarja päättyi heinäkuun lopussa.

- Ohjelma on ihan täysi farssi. Heinäkuun jälkeen tilanne on karkeasti se, että 2-3 joukkuetta pelailee elo-lokakuun ajan merkityksettömiä pelejä, Myllyoja toteaa.

Elokuussa Naisten Liigassa ei pelata yhtään peliä. Sarja on tauolla TU19 EM-kisojen takia, joihin Suomi ei lopulta selvinnytkään.

- Haluaisinkin nähdä, kun Veikkausliiga tai Damallsvenskan toimisi samoin. On totta, että Naisten Liigassa keski-ikä on matalampi kuin Veikkausliigassa, mutta kyse on myös arvovalinnoissa. Jos olisi ollut kauden alussa (joulu-tammikuu) tiedossa, että pelejä ei siirrellä junnumaaotteluiden tieltä, olisivat joukkueet voineet varautua ja rakentaa joukkuetta, jonka arki ei kaadu alle 20-vuotiaiden nuorten poissaoloihin, Myllyoja pohtii.

Elokuussa pelataan naisten Suomen Cupia, mutta siihenkin osallistui vain parikymmentä joukkuetta.

- Cupia pelataan kyllä. Tai siis ne kuusi Naisten Liigan joukkuetta pelaavat, jotka edes osallistuivat. Liigaa ei pelata, mutta cupia pelataan. Missä on cupin arvostus, respect?

Osa liigajoukkueista putosi cupista elokuussa alussa, kun ne kohtasivat toisensa. Yläloppusarja Naisten Liigassa jatkuu 2.9.

- 7.8-2.9. huilaa siis puolet liiga-joukkueista ja yrittää järjestää harjoitusotteluita parhaaseen futissesonkiaikaan. Katsojat odottelevat mahdollisesti pari kuukautta, että pelaako se suosikkijoukkue kotistadionillaan ollenkaan. Tämä on ihan Järjetöntä.

Lue koko juttu:
http://jpy.fi/en/news-single/352