Jared Bennett - ammattilaisesta hylkiöksi

Jared Bennett - ammattilaisesta hylkiöksi

31.8.2015

Jared Bennett teki talvella pelaajasopimuksen Kakkosessa pelaavan AC Kajaanin kanssa. Vuosi on sujunut kuitenkin täysin suunnitelmien vastaisesti.

25-vuotias Bennett on kotoisin Trinidad ja Tobagosta. Talvella hän sai näyttöpaikan Suomesta päästä ammattilaiseksi. Try-out AC Kajaanin kanssa sujui hyvin ja Bennett allekirjoitti ensimmäisen ammattilaissopimuksensa.

Sopimus AC Kajaanin kanssa alkoi maaliskuun 1.päivä. Try-outin ja sopimuksen alkamisen välissä Bennett kävi vielä kotimaassaan hoitamassa käytännön asiat kuntoon.

- Sain 8. päivä maaliskuuta palkkaennakkoa 400 euroa, puolet palkastani. Sopimuksessani oli purkupykälä, jota voitiin käyttää, jos teen jotain sopimuksen vastaista. 8. maaliskuuta illalla AC Kajaanista ilmoitettiin minulle, että sopimukseni on purettu, koska joukkueessa on liikaa ulkomaalaispelaajia, Bennett kertoo.

- Sain jäädä vielä viikoksi asumaan hotelliin Kajaaniin, jossa asuin samassa huoneessa Alex Arinzen kanssa. Tämän jälkeen lähdin Kokkolaan, jossa asui pelaaja Trinidad ja Tobagosta. Kokkolasta lähdin Helsinkiin, jossa yritin saada sopimuksen muutamankin eri joukkueen kanssa. Kiinnostusta oli, mutta mikään joukkue ei ollut valmis tarjoamaan sopimusta, johon sisältyy asunto ja sellainen palkka, että tulen toimeen.

Bennettin sopimuksessa oli myös pykälä, että seura maksaa hänen lentonsa Suomeen ja syyskuussa USA:han.

- Kun en saanut sopimusta mihinkään, halusin tietenkin palata Jenkkeihin, jossa olin siis aikaisemmin pelannut. Lento takaisin on kuitenkin vasta syyskuun lopussa. Olen yrittänyt keskustella AC Kajaanin kanssa, että he vaihtaisivat lentoaikatauluja. Se ei ole kuitenkaan heille sopinut.

Bennett on ollut Suomessa nyt kuusi kuukautta. Palkkaa ei ole tullut mistään.

- Olen saanut vanhemmiltani pientä taloudellista tukea. Helsingissä olen asunut yhden tutun kanssa samassa asunnossani ilmaiseksi. Tilanne on todella nihkeä. Rahaa ei ole, eikä myöskään pelipaikkaa. Minulla ei ole ollut rahaa vaihtaa lentoja, joten olen ollut AC Kajaanin armoilla sen suhteen, Bennett sanoo.

Ilman rahaa, omaa kotia ja työpaikkaa uudessa ja täysin vieraassa maassa. Näinkin voi käydä.

- Jalkapallo on hieno asia, mutta tämä on varmaan se jalkapallon harmaa puoli. Näin on käynyt monelle pelaajalle Euroopassa, Bennett toteaa.

- Minun piti täältä käsin auttaa perhettäni taloudellisesti, mutta nythän kaikki muuttui ihan täysin. Olen todella pettynyt, että näin kävi.

Kesän aikana kävi vielä myös ilmi, että AC Kajaani ei ollut hoitanut Bennettin paperiasioita kuntoon, joten hän oleskelee Suomessa laittomasti.

- Tilanne on ollut minulle todella erikoinen. Välillä en ole tiennyt, että mitä tässä pitäisi ajatella. Yritän kääntää tämän kuitenkin positiiviseksi. Tämä vuosi on tehnyt minusta vahvemman ja ehkä se palkitaan joskus, Bennett sanoo.

Jalkapallon Pelaajayhdistys - Pelin ja Pelaajan puolella

JPY:n kotisivut
JPY Facebook