HJK-hyökkääjä lainalla TPS:ssa - Heti valinta kuukauden pelaajaksi

10.6.2019

HJK:n Emilia Ukkonen on äänestetty Naisten Liigan Veikkauksen kuukauden pelaajaksi.

Toukokuun Ukkonen pelasi lainasopimuksella Turun Palloseurassa - ja vahvasti pelasikin. 21-vuotias teki kolmessa ottelussa kolme maalia.

Ukkonen ehti pelata HJK:ssa kahdessa Naisten Liigan ottelussa ennen TPS-lainaansa. TPS-valmennus oli alkukaudesta yhteydessä HJK:n päävalmentajaan Joonas Rantanseen ja tiedusteli, löytyisikö Klubilta lainalle hyökkäyspään pelaajaa.

Keskusteluissa esiin nousi Ukkosen nimi.

- Valmentajamme kysyi minulta, olisiko minulla kiinnostusta ja olin heti kiinnostunut. Sitten piti vähän selvitellä asioita, työkuvioita, mutta päädyin loppujen lopuksi sitten sinne, Ukkonen kertoo.

Ensimmäisen pelinsä Ukkonen pelasi "Tepsissä" 11. toukokuuta ilman, että oli harjoitellut kertaakaan joukkueen kanssa. Se ei vaikuttanut juuri haittaavan, sillä hän teki kaksi maalia mustavalkositen 4-0-kotivoitossa IK Myranista.

- Olihan se tosi uusi tilanne. Piti ylipäätään opetella nimetkin - enhän minä siinä pelin aikana tiennyt niitä kaikkia. Pelitapakin oli aika tuntematon, vaikka olin katsonut muutaman TPS:n pelin videolta. Mutta yllättävän hyvin sitten kuitenkin peli sujui joukkueen kanssa.

Ukkoselle kertyi turkulaisseurassa enemmän pelejä kuin harjoituksia. Hän pääsi harjoituksiin vain kahdesti.

Peliminuutit olivat lainan tärkein anti. Siinä sivussa tulivat myös maalit, jotka nostavat luonnollisesti nuoren hyökkääjän itseluottamusta.

- Kaikki kokemus ja jokainen minuutti ovat tärkeitä. Siinä sai kuitenkin kolme ysikymppistä, se kehittää varmasti.

- Maalit tuovat tietysti itseluottamusta. Hyökkääjältä odotetaan maaleja tai maalisyöttöjä tai ainakin vaikutusta maalintekoon.

Naisten Liigassa kaudella 2017 debytoinut Ukkonen kiittää TPS:aa viimeisestä kuukaudesta. Vaikka tapahtumia kertyi vähän, hän koki olevansa joka kerta tervetullut.

- Pelaajat, valmennus ja kaikki muutkin ottivat minut tosi hyvin mukaan ja huomioivat minut. Sinne oli tosi helppoa mennä.

Kolmatta kauttaan HJK:ssa pelaava Ukkonen ei osannut vielä sanoa, pelaako hän loppukauden helsinkiläisseurassa vai onko tiedossa lisää lainapestejä.

- Se on vielä auki. Emme ole vielä hirveästi siitä puhuneet. Nyt mennään toistaiseksi Klubissa ja katsotaan sitten, että millä lailla jatkuu, hän kuittasi.