Futsalmaajoukkueen maalivahti Savolainen: "En näe realistisena, että lähiaikoina päästäisiin pelaamaan"

Futsalmaajoukkueen maalivahti Savolainen: "En näe realistisena, että lähiaikoina päästäisiin pelaamaan"

31.3.2020

Futsalmaajoukkueen maalivahti Juha-Matti Savolainen on tällä hetkellä Kroatiassa odottamassa tietoja pelien ja normaalin elämän jatkumisesta.

Savolainen siirtyi viime kesänä Kroatiassa pelaavan MNK Crnican riveihin. Maalivahdin nykyinen kotikaupunki Sibenek sijaitsee Adrianmeren rannikolla.

Kotona treenaamista

Kuten muissakin maissa, elämä Kroatiassa on tällä hetkellä koronaviruksen takia täysin rajoitettua.

- Kaikki on kiinni, ainoastaan kaupat ja apteekit saavat olla auki. Kunnasta toiseen liikkuminen on kielletty ja ulkona voi liikkua kauppaan tai muuhun välttämättömään paikkaan. Eli nyt ollaan vaan treenattu kotona koko ajan, Savolainen kertoo.

Toistaiseksi ei ole tietoa, että milloin Kroatiassa voidaan aloittaa jälleen pelit tai joukkueena harjoittelu. Sama haaste on kaikilla urheilijoilla ympäri maailman.

- On ilmoitettu, että sarja on tauolla tällä hetkellä 31.3. asti, mutta en näe realistisena, että lähiaikoina päästäisiin pelaamaan. Kroatia on rajoittanut kaikkea elämää huomattavasti, joten futsal myöskin pysynee pannassa.

- Tahtotila olisi tietenkin pelata sarja loppuun, mutta lopputuleman määrittelee tällä hetkellä tärkeämmät asiat, Savolainen summaa.

Keskeytyshetkellä MNK Crnica oli sarjataulukossa kolmantena.

- Olemme joukkueena ylittäneet lähes kaikki ennakkokaavailut. Oma kausi on myös sujunut hyvin ja pallo on pysähtynyt kiitettävällä prosentilla.

Savolaiselle siirtyminen ulkomaille ammattilaiseksi oli yksi pitkänlinjan tavoitteista.

- Tämä oli ehdottomasti yksi unelma, joka on nyt toteutunut.

Ensi kauden kuviot auki

Ammattiurheilijalle koronaviruksen aiheuttama tilanne tuo haasteita, koska määräaikaiset sopimukset päättyvät kauden jälkeen ja ensi kaudeksi pitää taas löytää uusi työpaikka.

- Ensi kaudelle ei vielä ole sopimusta mihinkään. Jonkun verran on keskusteluita käyty muutaman seuran kanssa. Tässä tilanteessa tosin keskustelut on lyöty aikalailla jäihin ja keskitytään ensin nykyisestä tilanteesta selviämiseen, maalivahti kertoo.

Kohti MM-kisoja

Savolainen on ollut yksi Suomen futsalmaajoukkueen kantavia voimia, kun joukkue on edennyt hienosti MM-jatkokarsintaan. Jatkokarsinnassa vastaan tulee Serbia. Kaksiosaisen sarjan voittaja etenee MM-kisoihin. Pelit piti alkujaan pelata huhtikuussa, kun ne ovat siirretty nyt eteenpäin.

- Viimeisimmän UEFA:lta saadun tiedon mukaan MM-karsinnat jatkuisivat kesä-heinäkuun aikana, Savolainen kertoo.

- Serbian joukkue on erittäin vahva joukkue, jossa on paljon taitoa kuten kaikissa palloilulajeissa Balkanin maissa, mutta Suomi on jo näissä karsinnoissa näyttänyt pystyvänsä tekemään tulosta kaikista kovimpia vastaan.

Suomen kotipeli Serbiaa vastaan myytiin hetkessä loppuun.

- Mahdollisesta MM-kisapaikasta on haaveiltu jo pitkään, ja villeimmissä unelmissa päästiin pelaamaan kisapaikasta täyden kotiyleisön edessä.

- Nyt tuo unelma on entistä lähempänä ja varmasti jokaiselle pelaajalle unohtumaton kokemus, jonka kruunaisi paikka futsalin MM-kisoissa Liettuassa, Savolainen fiilistelee.

www.jpy.fi