Amanda Rantanen oli jo lopettaa uransa - Nyt takana huippukausi Ykkösessä

Amanda Rantanen oli jo lopettaa uransa - Nyt takana huippukausi Ykkösessä

06.12.2018

Naisten Ykkösen pelaajat äänestivät Amanda Rantasen vuoden pelaajaksi. Menneellä kaudella Rantanen löysi intohimonsa ja palonsa jalkapalloon uudestaan parin vaikeamman kauden jälkeen.

Hienon kauden PK-35:ssä pelannut 20-vuotias Rantanen arvostaa saamaansa huomionosoitusta.

- Valinta tuntuu superhienolta. Se toi ekstraa, että valinta tuli niiltä keiden kanssa on pelannut. Arvostan sitä todella korkealle, hehkuttaa Rantanen.

Rantanen tie Ykkösen parhaaksi pelaajaksi ei ole ollut helppo. Pari edelliskautta menivät pääasiassa loukkaantumisen merkeissä, mutta nyt hän sai harjoitella ja pelata terveenä, joka näkyi myös pelikentällä.

- Oli tosi onnistunut kausi. Minulla oli kaksi vaikeaa kautta alla, mutta nyt pystyin pelaamaan terveenä koko vuoden. Sain pelata paljon ja pelit menivät hyvän.

PK-35:n kausi oli niin ikään menestys. Se sijoittui Ykkösessä toiseksi ja taisteli noususta, mutta liigakarsinnoissa ONS oli vahvempi selvin 6-1-numeroin.

- Kausi oli tosi hyvä. Meillä oli kauteen lähdettäessä vaikeat lähtökohdat, kun joukkue sai paikan aika myöhään ja lähdimme käytännössä nollista rakentamaan joukkuetta. Kausi oli kokonaisuudessaan uskomaton kasvutarina ja joukkue kasvoi sekä fyysisesti että henkisesti kauden aikana. Olen superylpeä kaikista ja olimme mielestäni juuri niin hyviä kuin sijoituksemme osoitti.

Rantanen kokeili parina edelliskautena läpimurtoa Naisten Liigassa, mutta se ei vielä toteutunut rikkonaisten ja loukkaantumisten sävyttämien kausien takia. Hän myöntää ajanjakson olleen hänelle raskas.

- Ne olivat henkisesti vaikeita kausia. Mietin jo lopettamista, mutta löysin kuitenkin tutun vanhan innostukseni takaisin. Yhdessä vaiheessa sitä tuli ajateltua, että on elämässä muitakin asioita kuin jalkapallo eikä se ole välttämättä sen arvoista, jos monta kertaa viikossa on paha mieli jalkapallon takia. Mietin pitkään, miksi ylipäänsä teen tätä. Jalkapallo on kuitenkin ollut minulle se isoin juttu monta vuotta, että päätin vielä katsoa miten menee. Tiedän, että olisin katunut sitä myöhemmin, jos olisin lopettanut.

Paluu Naisten Liigasta sarjaporrasta alemmassa osoittautui Rantaselle oikeaksi ratkaisuksi.

- Halusin vielä katsoa mihin rahkeeni riittävät. Treenit menivät talvella hyvin ja pelaaminen oli yhtä kivaa kuin se oli ollut aiemminkin. Menin pykälän alaspäin, mutta löysin taas nautinnon ja ihanan palon jalkapalloon. Oli henkisesti ja jalkapallonkin kannalta tärkeää pelata hetken alempana ja ottaa vähän takapakkia ja ponnahtaa siitä sitten taas ylöspäin.

Rantasen ensi kauden suunnitelmat ovat vielä auki. Seuraavien viikkojen aikana hän puntaroi tarkkaan missä ura jatkuu.

- Totta kai haluan jossain vaiheessa pelata Naisten Liigassa, sillä onhan se kovin sarja. Täytyy kuitenkin miettiä, mikä on itselleni se paras vaihtoehto enkä halua kiirehtiä päätöksen kanssa.

Lähde: www.jpy.fi