U16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueelle voitto liigajoukkueesta

U16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueelle voitto liigajoukkueesta

22.2.2021

U16-tytöt (2005 ja myöhemmin syntyneet) aloitti maajoukkuevuotensa viime viikolla Eerikkilässä. Perjantaina päättynyt maajoukkueleiri oli ensimmäinen sitten lokakuun, sillä joulukuun leiri jouduttiin perumaan koronavirustilanteen takia.

Päävalmentaja Marko Saloranta antaa joukkueelle kiitosta kuluneista neljästä päivästä.

– Pääsimme mielestäni eteenpäin niissä asioissa, joissa halusimme. Etenkin siksi, että tämä oli lyhyt leiri – meillä oli vain parit harjoitukset, matsi ja videopalaveri. Pelaajilla oli hirveä halu oppia ja kyky viedä asioita kentälle, Saloranta kehuu Palloliiton verkkosivuilla.

– Tavoitteenamme oli saada sellainen rakenne pelaamiseemme, että me todella löydämme kehityskohteet. Moni palanen alkoi leirin mittaan toimimaan, mikä oli hienoa nähdä. Tästä on kiva ruveta rakentamaan.

U16-tytöt pääsi tositoimiin torstaina, kun Kansallisen Liigan HPS matkasi Eerikkilään. Tuloksena oli Suomen komea 4–2-voitto.

Ottelu oli 2005 syntyneille ensimmäinen sitten viime lokakuun. HPS teki ottelun avausmaalin, mutta Suomi nousi tasoihin Hilla Romppasen maalilla ja meni melkein heti perään johtoon Julia Schalinin osumalla.

HPS nousi rinnalle kulmapotkusta, mutta Suomi onnistui kääntämään ottelun edukseen Elli Seiron ja Aino Frimanin maaleilla. 

U16-tytöt kokoontuu ensi kerran 10.–14. toukokuuta. Tätä ennen huhtikuussa on tarkoitus järjestää alueturnaus, jossa pelaa ikäluokan sata parasta pelaajaa.

Joukkue leirillä:
Noa Nastase (mv) FC Honka
Veera Tammi (mv) TiPS
Pihla Niinistö (mv) HJK
Matilda Sarlin Ilves
Sara Sillanpää HJK
Helmi Raijas Valtti
Nelli Kalske EPS
Aura Nyholm HJK
Helmi Perkaus MuSa
Sara Arimo FC Honka
Amanda Räisänen HJK
Cecilia Ek JyPK
Jenni Järventaus Ilves
Anni Ylä-Mononen HJK
Sonja Laukala EPS
Julia Schalin FC Honka
Ilona Walta HJK
Elli Seiro FC Honka
Lotta Kalske EPS
Elli Mäkipelkola SeMi
Hilla Romppanen PKKU
Milla Räisänen HJK
Aino Friman HJK
Elina Peltokangas Valtti
Saga Kaikkonen KuPS
Maisa Ikäheimonen TPS

www.palloliitto.fi