Hongan nuori hyökkääjä Naisten Liigan kuukauden pelaajaksi

Hongan nuori hyökkääjä Naisten Liigan kuukauden pelaajaksi

13.9.2019

FC Hongan Dana Leskinen on äänestetty pelaajien toimesta Naisten Liigan Veikkauksen kuukauden pelaajaksi elokuussa.

Syyskuussa 18 vuotta täyttävä Dana Leskinen on noussut isoon rooliin FC Hongassa alkukauden loukkaantumisensa jälkeen. Elokuussa hän teki maalin Åland Unitedia vastaan ja pelasi vahvat ottelut TPS:aa ja JyPK:iä vastaan.

- Tämä valinta oli kyllä iso yllätys. Pelasimme elokuussa joukkueen kanssa hyvin ja saimme tärkeitä voittoja. Heinäkuussa tuli vielä aika monta tasapeliä ja eromme Klubiin kasvoi sinä. Esimerkiksi Ålandia vastaan ottelun loppu (ÅU kiri viimeisellä kymmenminuuttisella 0-3-tilanteesta 2-3-loppulukemiin) oli meille hankala, mutta taistelimme silti voiton, Leskinen kertaa.

- Henkilökohtaisesti alkukauteni oli loukkaantumisen vuoksi vaikea, menetin käytännössä koko ensimmäisen kierroksen. Sen jälkeen oli vähän peikko selässä, etten saa maalia mistään. Nyt on tullut onnistumisia ja toivon, että pystyn jatkamaan samanlailla.

Leskinen on kauden 2019 FC Hongan ”näköinen pelaaja”. Hän on nuori, lupaava, tyttömaajoukkueiden vakionimi, joka pelaa korkealla tasolla, mutta josta on lupa odottaa muutaman vuoden päästä vielä enemmän. Espoolaisjoukkueen pelaajisto muuttui täksi vuodeksi merkittävästi, mutta päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä on saanut ryhmänsä taistelemaan mitaleista.

Honka lähtee yläloppusarjaan toiselta sijalta. Eroa piikkipaikan HJK:hon on viisi pistettä ja kolmantena etenevään TiPS:iin jo kahdeksan.

- Meille tuli eri paikkakunnilta uusia pelaajia ja moni ei juurikaan tuntenut toisiaan etukäteen. Mielestäni meillä on ollut alusta asti joukkueessa oikeita pelaajia. Ilmapiiri on positiivinen, kaikki tekevät korkealla työmoraalilla hommia ja vaativat itseltään juuri sen mitä pitääkin vaatia. Alkukaudesta joukkuepelimme ei vielä täysin toiminut, mutta nyt se alkaa näyttää paremmalta.

Leskinen on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta nähdä jo muutakin kuin Suomen kentät. Hän lähti Saksaan kesällä 2017 vain 15-vuotiaana TSG 1899 Hoffenheimin organisaatioon. Hyökkääjä palasi Espooseen joulukuussa 2018, mutta katseet ovat edelleen tiukasti kansainvälisillä kentillä.

- Saksa oli minulle todella tärkeä kokemus, kasvoin paljon sinä aikana persoonana. Jalkapalloilijana koen, että taktinen osaamiseni kehittyi huimasti. Opin erilaisia pelisysteemejä ja ennen kaikkea miksi joitain tiettyjä asioita tehdään.

- Taktinen pelaaminen on Suomessa kehittynyt, mutta se ja tempo ovat mielestäni edelleen suurimmat erot meidän ja Saksan välillä. En ajatellut ollenkaan U17-tyttöjen MM-kisojen jälkeen, että palaisin Suomeen, se tapahtui aika äkkiä. Paluun syyt olivat peruselämisessä, asumisessa ja niin edelleen.

- Katson tilannetta uudestaan kauden jälkeen, kun olen täyttänyt 18 vuotta ja olen täysi-ikäinen. Tavoitteeni on ehdottomasti lähteä vielä ulkomaille, mutta mitään kiirettä ei ole. Pelaan ainakin ihan varmasti tämän kauden loppuun Naisten Liigassa.

Dana Leskisen loppukesä on ollut vahva paitsi Naisten Liigassa myös maajoukkuepaidassa. U19-tytöt kohtasivat Sveitsin vieraissa tuplamaaottelussa ja otti voitot 3-2 ja 8-0-lukemin. Leskinen iski jälkimmäisessä taistossa kolme maalia.

- Meillä on EM-alkukarsinnat lokakuun alussa ja saimme hiottua tuolla joukkuepeliämme. Ykköstavoitteemme on saada paikka kevään 2020 EM-kisoihin.

- Tuntuu myös hyvältä päästä pelaamaan vielä viisi kovaa Naisten Liigan ottelua. Olemme herkullisessa asemassa, mitä vain voi tapahtua. Toivottavasti saisimme paljon katsojia paikalle kannustamaan meitä voittoihin! Voimme edelleen voittaa mestaruudenkin, Leskinen toteaa.

Yläloppusarja käynnistyy lauantaina 14.9. ja FC Honkaa avaa sen kohtaamalla Åland Unitedin Tapiolassa klo 14.

www.jpy.fi