HJK:n maalitykki Naisten Liigan kuukauden pelaajaksi

HJK:n maalitykki Naisten Liigan kuukauden pelaajaksi

14.10.2019

HJK:n Jutta Rantala on äänestetty Naisten Liigan Veikkauksen kuukauden pelaajaksi syyskuussa.

Jalkapallon Pelaajayhdistys järjestää kuukausittain äänestyksen, jossa pelaajat äänestävät oman sarjansa Veikkauksen kuukauden pelaajan.

- Hyvältä tuntuu tietenkin, vähän yllätti, sillä harvoin tulee kaudessa kahdesti valintaa, Rantala toteaa kuultuaan valinnastaan.

HJK hallitsi naisten jalkapalloa Suomessa 1990-2000 luvun vaihteessa voittaen seitsemän perättäistä mestaruutta. Klubin putki päättyi kauden 2001 mestaruuteen. HJK voitti mestaruuden vielä 2005, mutta sen jälkeen Stadissa ei ole mestaruusjuhlia pidelty.

Tänä syksynä sellaiset taas pidettiin ja ne alkoivat jo pari kierrosta ennen sarjan päätöstä.

- Kauden alusta lähtien se on ollut tavoitteena ja joukkueella oli nyt niin vahva halu voittaa viimein mestaruus ja sitä kohti on menty treeni ja peli kerrallaan.

Kultamitali on nyt tienattu. Toinen arvometalli, mitä Jutta Rantala himoitsee, on maalikuningattaren palkinto. Sen hän nimesi tavoitteekseen jo keväällä. Sekin on lähes kirjahyllyssä, sillä Rantala on viimeistellyt huikeat 20 maalia.

- Kyllä se himo palaa edelleen ja haluan sen voittaa. Onhan se jo melkein selvä, mutta haluan tehdä kahdessa viimeisessä pelissä vielä lisää maaleja. Sellaiset 23-24 maalia olisi hyvä lukema kauden päätteeksi, Rantala toteaa.

Rantala on ollut tällä kaudella todella väkevässä maalivireessä ja etenkin syksyn ratkaisupeleissä verkko on heilunut todella tiuhaan.

- Paljon ollaan treeneissä keskitytty maalipaikkojen luomiseen ja viimeistelyyn. Lisäksi ollaan katsottu paljon videoklippejäni valmentajan kanssa ja analysoitu niitä.

Rantala on pelannut upean kauden, mutta aina löytyy parantamisen varaa.

- Olen kyllä tyytyväinen, mutta joka kausi on tullut heikompi ajanjakso, myös nyt, että ei ole tullut maaleja. En ole pelannut huonosti, on tullut onnistumisia, vaikka ei tullut maaleja. Jatkoa ajatellen pitää miettiä sitä, miten pystyisi pitää sen vireen koko kauden, eikä tulisi pidempää maalitonta jaksoa, Rantala pohtii.

www.jpy.fi