U17-tytöt nimetty Tanska-peleihin

U17-tytöt nimetty Tanska-peleihin

15.8.2019

U17-tyttöjen maajoukkue kohtaa kaksoismaaottelussa Tanskan 30. elokuuta ja 2. syyskuuta.

Tanska-ottelut ovat maajoukkueen viimeinen tapahtuma ennen syksyn EM-karsintojen alkua.

- Meillä on hyvä kilpailutilanne joukkueessa. Tämä ryhmä ei ole vielä lopullinen joukkue syksyn karsintoihin, ja tämä on mahdollisuus antaa vielä näyttöjä, kertoo päävalmentaja Marko Saloranta.

- Joukkueessa on mukana neljä ensikertalaista. Joukkueena menestymisen kannalta olisi aina hyvä, että joukkue pysyisi kiinteänä, mutta pelaajat kehittyvät eri tahtiin. Pyrimme aina ottamaan sen hetken parhaat pelaajat mukaan.

Tanska-otteluiden tavoitteena on saada joukkue toimimaan yhdessä. Viime peleistä PM-turnauksessa kehityskohteeksi jäi hyökkäyspelaaminen etenkin hitaissa hyökkäyksissä.

- Tulemme kiinnittämään huomiota viimeisen kolmanneksen ratkaisuihin, miten murtaudumme ja olemme tehokkaampia maalipaikoissa. Kun pelasimme huippujoukkueita vastaan PM-turnauksessa, emme pystyneet hallitsemaan riittävästi palloa hitaissa hyökkäyksissä. Sitä pitää pystyä viemään eteenpäin, Saloranta kertoo.

Myös rangaistusalueen ja sen läheisyyden puolustaminen on valmennuksen painopisteenä. Suomi kohtasi Tanskan viimeksi heinäkuun PM-turnauksessa. Tuolloin tanskalaiset veivät voiton 4-0 lukemin.

- Jäimme ensimmäisellä jaksolla Tanskan jalkoihin. He hyökkäsivät monipuolisesti ja saivat prässillään sekoitettua avaamispelaamistamme. Viimeisten 30 metrin puolustaminen oli meiltä heikkoa ensimmäisellä puoliajalla.

- Emme lähde nöyristelemään. Jos haluaa menestyä, tiukkoja pelejä täytyy oppia kääntämään ja voittamaan. Vaikka viimeksi tuli rumat lukemat, meillä on realistiset mahdollisuudet voittaa. Ero ei ole niin suuri, vaikka Tanskalla on hyvä joukkue, Saloranta sanoo

Ottelut

30.08. 17.30 Suomi – Tanska Klaukkalan urheilualue
02.09. 11.00 Suomi – Tanska Eerikkilä Areena

Suomen joukkue Tanska-otteluihin:

Maalivahdit:
Nanna Leivonen JyPK
Sonja Ferm PK-35

Kenttäpelaajat:
Tea Heininen EBK
Emma Korkalainen EBK
Linda Räisänen HJK
Ada Lindroth HJK 
Laura Hillberg HJK 
Jasmin Mansaray HJK 
Sara Ikonen ONS 
Armi Heikkilä Ilves 
Sonja Hillberg HJK 
Jenni Huttunen PKKU 
Sofia Määttä P-Iirot 
Aurora Harila ONS 
Wilma Forsblom EBK 
Aada Nurmi EuPa 
Anna-Stina Simonen KuPS 
Viivi Ollonqvist P-Iirot 
Oona Sevenius NJS 
Ella Koivu EBK