U17-maajoukkueelle hieno voitto Islannista

U17-maajoukkueelle hieno voitto Islannista

07.8.2019

U17-poikien maajoukkue otti avoimen PM-turnauksen toisessa ottelussaan komean 5-1 (2-0) -voiton Islannista kertaalleen keskeytetyssäkin ottelussa.

Suomi aloitti ottelun vahvasti ja nappasi kahden maalin johdon jo ennen 20 minuutin täyttymistä. Casper Terho iski johtomaalin Nikolas Talon esityöstä ja muutamaa minuuttia myöhemmin Lasse Ikonen pelasi tekopaikan ja Leo Walta viimeisteli. Tauolle mentiin lukemissa 2-0, mutta täysin esitys ei tyydyttänyt.

- Tilanne oli 2-0, mutta esitys ei ollut ollenkaan niin hyvä. Varsinkin puolustaminen oli meiltä liian heikkoa ja pelaaminen kaikkiaan vähän kuritonta. Jos pelitapahtumiin vertaa, niin hyvistä asemista tilanteen osalta tauolle päästiin, päävalmentaja Erkka V. Lehtola kertasi.

- Varmaan tähän oli monta syytä, mutta mukaan mahtui myös ripaus välinpitämättömyyttä ja se on asia, josta on päästävä eroon heti. Sitä ei tässä joukkueessa ole juuri näkynyt muuten.

Tauolla pukukopissa asioita käytiin läpi selvin sanoin ja joukkuetta pyrittiin herättämään myös vaihdoilla.

- Saimmekin selvän rytminvaihdoksen ja hyvän lähdön toiselle jaksolle.

Pian tauon jälkeen Kai Meriluoto lisäsikin Suomen johtoa Niilo Saarikiven syötöstä, mutta tämän jälkeen ohjat otti luonto. Erotuomari keskeytti ottelun 51. minuutilla ukkosen takia ensin muutamaksi minuutiksi ja sen jälkeen pian toistamiseen ja sään parantumista odoteltiin yli puoli tuntia. Ottelun loppu oli jo vaarassa siirtyä torstaille, kunnes kamppailua viimein päästiin jatkamaan.

- Siitä kiitos pelaajille, että fokus pysyi sen aikaa todella hyvin koossa. Ote ei lipsunut kun peliä jatkettiin, Lehtola kiitteli.

Islanti ei kuitenkaan luovuttanut, vaan iski vapaapotkusta kavennuksen reilun tunnin kohdalla, mutta Meriluoto vei Suomen jälleen kolmen maalin johtoon vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin ja tämä alkoi olla viimeinen niitti voittajan suhteen. Tällä kertaa maalin alusti Henri Salomaa. Merliuoto vielä täydensi hattutemppunsa 78. minuutilla.

Ottelu päätti Suomen 5-1-voittoon ja kaikki kokoonpanossa olleet 20 pelaajaa nähtiin myös kentällä.

- Saimme hyvin rytminvaihdon toiselle jaksolle ja siihen pitää olla tyytyväinen. Erikoistilanteissa olemme monesti olleet Islantia vastaan vähän kakkosina, mutta nyt oli toisin ja siitä kiitos erikoistilanneryhmälle Eskolan Teemun johdolla. Hyvä tietysti muistaa, että 5-1-voitto Islannista ei ole ihan arkipäivää. Kohtaamiset ovat yleensä aina tosi tiukkoja ja niin nytkin, mutta tulos oli hieno.

Suomi pelaa turnauksen päätösottelun lauantaina, mutta vastustaja on vielä avoinna.

- Pohjois-Irlannin ja Färsaarten oli määrä kohdata meidän pelimme jälkeen, mutta se ottelu siirrettiin lopulta kokonaan ukkosen takia. Oletettavasti ottelu pelataan torstaina ja me kohtaamme sitten sijoitusottelussa voittajan, Lehtola kertoi.

Suomi – Islanti 5-1 (2-0)

12. 1-0 Casper Terho
18. 2-0 Leo Walta
49. 3-0 Kai Meriluoto
61. 3-1 Danijel Dejan Djuric
70. 4-1 Meriluoto
78. 5-1 Meriluoto

Suomen kokoonpano:
1 Hemmo Riihimäki KuPS >> 82. 12 Eetu Huuhtanen Ilves
2 Kalle Wallius HJK >> 73. 13 Otso Koskinen FC Honka
4 Miika Koskela OLS >> 67. 3 Jesse Nikki FC Honka
5 Nikolas Talo FC Groningen
7 Niilo Saarikivi FC Honka >> 82. 18 Maksim Stjopin Ilves
8 Lasse Ikonen OLS (C) >> 45. 19 Matias Kivikko FC Honka
9 Kasper Paananen OLS >> 45. 20 Henri Salomaa HJK
10 Leo Walta HJK >> 73. 17 Otto Kemppainen RoPS
11 Kai Meriluoto HJK
15 Casper Terho HJK >> 6 Niklas Leinonen KTP 
16 Joose Mäkinen FC Jazz >> 45. 14 Niklas Pyyhtiä TPS

www.palloliitto.fi