U16-pojille hieno voitto Ruotsista

20.8.2019

Suomen U16-poikien maajoukkue voitti Ruotsin Gotlannin Visbyssä pelatussa maaottelussa hienosti 4-2 (2-2).

Aurinkoisissa olosuhteissa pelatussa ottelussa riitti vauhtia ja tilanteita alusta alkaen.

- Tämä oli tyypillinen tämän ikäluokan ottelu. Vauhtia riitti, mutta ajatus ei aina ehtinyt mukaan, maajoukkuevalmentaja Samu Koski totesi.

Koski näki Suomen pelissä paljon positiivista.

- Etenkin hyökkäyspelissä me olimme aktiivisia ja rohkeita, Koski painotti.

Suomi sai kamppailuun salama-alun, sillä pallo oli sinikeltaisten verkossa vain kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Isak Widjeskog kaadettiin ja Jimi Tauriainen pisti pallon 11 metristä maaliin.

Suomi siirtyi kahden maalin johtoon ottelun 22. minuutilla. Onni Viljamaa laukoi terävästi ja Ruotsin maalivahti pudotti pallon eteensä. Widjeskog ehti ensimmäisenä paikalle ja peli oli Suomelle 2-0.

Ruotsi kavensi pelin kuusi minuuttia myöhemmin. Viktor Sluug eteni vauhdilla vasemmalta laidalta ja antoi nappikeskityksen Albin Binneforsille. Binnefors sijoitti pallon yhdellä kosketuksella ohi Aleksi Partasen.

Ruotsin tasoitusmaali syntyi pelin 41. minuutilla ja oli peilikuva isäntien ensimmäisestä maalista. Nyt pallon toi oikealta Carl Mauritzson ja Binnefors oli taas terävänä maalin edessä.

Suomi otti ohjat uudemman kerran käsiinsä ottelun 59. minuutilla. Jälleen asialla oli rangaistuspotkusta Tauriainen ja laukaus oli yhtä kylmän viileä kuin ensimmäinen. Pilkku tuomittiin, kun Tauriainen kaadettiin rangaistusalueella.

Tilanteita lisämaaleihin oli Suomella tämän jälkeenkin. Lopullista ratkaisua saatiin kuitenkin odottaa 85. minuutilla. Tuolloin Otso Liimatta pääsi tempaisemaan kulmapotkun jälkitilanteesta pelin loppulukemat.

Suomi kohtaa Ruotsin toistamiseen torstaina.

- Puolustuspään tasapaino on se asia, johon on nyt kiinnitettävä huomiota ensimmäisen pelin jälkeen. Eli lisää ajatusta siihen, koska mennään tilanteisiin, Koski mainitsi.

Ruotsi-Suomi 2-4 (2-2)
8. min 0-1 Jimi Tauriainen rp.
22. min 0-2 Isak Widjeskog
28. min 1-2 Albin Binnefors
41. min 2-2 Albin Binnefors
59. min 2-3 Jimi Tauriainen rp.
85. min 2-4 Otso Liimatta