Naisten futsalmaajoukkueelle avausvoitto Main Roundilla

Naisten futsalmaajoukkueelle avausvoitto Main Roundilla

13.9.2018

Naisten futsalmaajoukkue avasi EM-karsintojen Main Round –turnauksen komealla 8-2-voitolla Serbiasta.

Liettuassa elokuussa pelatussa naisten EM Futsal Preliminary turnauksesta lohkovoittajana Suomen naisten joukkue pääsi jatkokarsintaturnaukseen Portugaliin. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui palloilumenestykseen tottunut maa, Serbia. Serbian joukkue on kuitenkin kokenut melko suuria kokoonpanomuutoksia ja tässä on varmasti osasyy miksi Suomen naiset pieksivät Serbian peräti 8-2 lukemin. Voitto on varmasti joukkueen historian makein ja se antaa nyt erinomaiset lähtökohdat turnauksen jatkolle.

- Kyllä täytyy olla tyytyväinen joukkueen pelaamiseen. Voitto oli koko joukkueen tekemisen tulos, mutta jos jonkun pelaajan haluaa nostaa esille, niin Tiia Juntikalta oli erityisen vahvaa tekemistä. Hänen tehonsa 3+1 olivat erinomaiset. Serbia oli fyysinen nuori joukkue, mutta huolellisuudessa ja joukkuepelissä olivat kyllä meitä jäljessä. Varsinkin toinen jakso oli meiltä erinomaista tekemistä, Suomen päävalmentaja Jaakko Laitinen mietti Palloliiton sivuilla.

Torstaina Suomi saa vastaansa todellisen futsalin huippumaan, emäntämaa Portugalin. Jos Suomi haluaa selvitä tästäkin ottelusta voittajana, niin se edellyttää todella onnistunutta ja kollektiivista puolustuspeliä, sekä erinomaista maalivahtipeliä. Tietysti hyökkäyspäässäkin muutamaa onnistumista tarvittaisiin.

- Nyt on hyvä peli alla ja joukkueesta huokuu itseluottamus. Pelaajat nollasivat ottelun heti ja alkoivat tiukasti valmistautumisen huomista varten. Nyt meillä on hyvä tilaisuus seurata Portugali – Tshekki -ottelua ja sen pohjalta suunnitellaan taktiset elementit huomiseen peliin, Laitinen jatkaa.

Suomi – Portugali ottelu alkaa torstaina klo 21.30 Suomen aikaan.

Maalintekijät
1.31 1-0 Jonna Kykkänen (Tiia Juntikka)
6.59 2-0 Tiia Juntikka (Elina Setälä)
18.43 3-0 Sini Sutinen
19.06 3-1 Barbara Izganevic (Milena Plecic)
20.44 4-1 Jonna Kykkänen (Netta Hannula)
26.50 5-1 Tiia Juntikka (Elina Setälä)
28.18 6-1 Emilia Jokisalo (Daniela Tjeder)
30.11 6-2 Milena Canovic (Trisic)
32.07 7-2 Anna Keränen
38.18 8-2 Tiia Juntikka

Varoitukset / Kentältäpoistot
19.17 Milena Canovic, Serbia (varoitus)
23.34 Malijar, Serbia (varoitus)

Suomen Kokoonpano
1 Leena Lepikonmäki (mv)
6 Elina Setälä (c)
7 Tiia Juntikka
9 Jonna Kykkänen
19 Netta Hannula

12 Tiia Ropanen (mv)
3 Tiina Pöyry
4 Pirta Hiukka
5 Anna Keränen
10 Daniela Tjeder
13 Emilia Jokisalo
17 Sini Sutinen

Lähde: www.palloliitto.fi