Naisten futsalmaajoukkue ensimmäistä kertaa EM-karsinnoissa – joukkue valittu

Naisten futsalmaajoukkue ensimmäistä kertaa EM-karsinnoissa – joukkue valittu

08.8.2018

Naisten futsalin ensimmäiset EM-karsinnat alkavat elokuun lopulla ja Suomi matkaa karsinnan ensimmäisen vaiheen turnaukseen Liettuaan.

Karsinnan ensimmäisessä vaiheessa elokuussa pelataan kolmen tai neljän maan lohkoissa, joiden voittajat etenevät karsinnan Main Roundille, jossa mukana on kaikkiaan 16 maata. Suomen lohkossa pelaavat karsintaturnauksen emäntämaa Liettua sekä Slovakia.

Päävalmentaja Jaakko Laitinen on nimennyt ryhmänsä EM-karsintaturnaukseen.

- UEFA:n sääntöjen mukaan vain 12 pelaajaa – joista kaksi maalivahteja – saa valita mukaan ja tämä ei tehnyt valintoja helpoksi. Mielellään olisimme ottaneet kolmannenkin maalivahdin ja ainakin 2-3 kenttäpelaajaa olisi näyttöjen puolesta ansainnut tulla valituksi myös, Laitinen kertoi Palloliiton sivuilla.

- Tässä on nyt pyritty miettimään sitä millaisella joukkueella tulemme pelaamaan ja yritetty valita pelaajat sen mukaan, että valinnat palvelevat mahdollisimman hyvin kokonaisuutta tiiviissä turnauksessa.

Ottelut Prienaissa pelataan peräkkäisinä päivinä ja Suomella on selkeä tavoite.

- Tämä on nyt jonkinlainen projektin päätös, kun edessä ovat ensimmäiset tosipelit. Tulosta lähdemme hakemaan ja toki kokemusta karsintapeleistä myös. Tavoite on päästä lohkosta jatkoon ja saada näitä pelejä karsinnoissa sen myötä lisää, Laitinen linjaa.

Vastustajista tietoa on saatu varsin hyvin ja sitä myös toki käytetään karsintaan valmistauduttaessa.

- Molempien vastustajien pelejä olemme nähneet ihan hyvin ja niihin tullaan tietysti keskittymään nyt vielä tarkemmin, kun meillä on joukkue nimettynä.

- Liettua ei kovin montaa maaottelua ole vielä pelannut, mutta Slovakialla maaottelutaustaa on sitten vähän pidemmältäkin ajalta jo.

Suomen ottelut:
Ke 22.8.2018 klo 19.00 Liettua – Suomi Prienai Arena, Prienai
To 23.8.2018 klo 17.00 Suomi – Slovakia Prienai Arena, Prienai

Pelaajat EM-karsintaturnaukseen:
Maalivahdit (2):
Leena Lepikonmäki ACE
Tiia Ropanen ACE

Kenttäpelaajat (10):
Netta Hannula MuSaFutsal
Pirta Hiukka GFT
Jenni Häkli Ilves FS
Emilia Jokisalo Ilves FS
Tiia Juntikka FTK
Jonna Kykkänen Ilves FS
Tiina Pöyry Ilves FS
Elina Setälä MuSaFutsal
Sini Sutinen Ylöjärven Ilves
Daniela Tjeder GFT

Lähde: www.palloliitto.fi