Miika Hosio. Kuva: Jussi Eskola

Futsalmaajoukkueelle hieno voitto MM-karsinnoissa

26.10.2019

Suomen miesten futsalmaajoukkue ylsi upeaan 2-1 voittoon isäntämaa Puolasta MM-karsinnoissa perjantaina.

Ottelun ensimmäinen jakso oli maaliton. Vasta toisella jaksolla pallo löysi tiensä maalitolppien väliin. Äänekkään kotiyleisönsä edessä pelannut Puola siirtyi ensin johtoon Leszczakin maalilla. Suomi tuli tasoihin kolme minuuttia myöhemmin Miika Hosion laukauksella ja voittomaali syntyi ajassa 33.03 Jukka Kytölän kärkipotkulla. Suomen vahvat pelin peruspilarit, puolustuspeli ja erikoistilanteet, tylsyttivät Puolan yritykset ja viimeisenä lukkona toimi erinomaisen pelin pelannut maalivahti Juha-Matti Savolainen.

Suomen päävalmentaja Mico Martic oli erittäin onnellinen voitosta, mutta antoi arvostuksen erittäin hyvin pelanneelle Puolalle.

- Olimme vaikeuksissa Puolan kanssa, joka oli parempi joukkue suurimman osan ensimmäistä jaksoa. Onnistuimme silti luomaan hyviä paikkoja jakson loppua kohden. Muutimme peluutusta toisella jaksolla ja siirryimme kahteen ketjuun ja onnistuimme kääntämään pelin. Olen iloinen voitosta.

Mikko Kytölä kertoi ottelun ratkaisun olleen hyvät erikoistilanteen.

- Tiesimme, että pelistä tulee fyysinen ja vaikea. Olen tyytyväinen siihen miten vastasimme Puolan peliin. Olen erittäin iloinen voitosta ja kolmesta pisteestä. Ottelun ratkaisivat erikoistilanteet meille ja kolme arvokasta pistettä Suomelle.

Suomi on yhä mukana taistelussa paikasta jatkokarsintaan. Ensimmäisessä pelissään Suomi hävisi Espanjalle 1-4.

Suomi kohtaa turnauksen päätöspäivänä Georgian sunnuntaina 27.10. Ottelussa ratkaistaan lohkon toinen jatkoon menijä.

- Tänään näimme erinomaisen Georgian Espanjaa vastaan. He pelasivat hyvin ja olisivat ehkä ansainneet enemmänkin ottelustaan (3-2 tappio). Meidän pitää voittaa sunnuntaina, jos haluamme päästä jatkoon, kertoi Martic sunnuntain vastuksesta.

www.palloliitto.fi