Futsal: Suomi voitti Pohjoismaiden mestaruuden

Futsal: Suomi voitti Pohjoismaiden mestaruuden

09.12.2018

Suomi voitti Futsalin Pohjoismaiden mestaruuden Nordic Cupissa Tanskassa pelatussa turnauksessa.

Mestaruus varmistui turnauksen viimeisessä ottelussa Suomen voittettua Tanskan lukemin 1–3 (1-0).

Suomi aloitti vahvalla prässipelaamisella, eikä antanut Tanskalle lainkaan tilaa omalle pelilleen. Jo ensimmäisellä minuutilla Suomi sai maukkaan tilanteen kulmapotkusta, mutta Sergei Korsunovin ohjaus meni niukasti maalin ohi. Suomi piti palloa ja sai tasaiseen tahtiin hyviä maalitilanteita, mutta tolppaa lähemmäksi Tanskan maalia ei palloa saatu. Suomen hyvän hallinnan keskellä Tanskan Morten Borum Larsen pääsi laukomaan pallon Juha-Pekka Savolaisen vartioiman maalin ylänurkkaan. Hieman ehkä pelitapahtumien vastaisesti Tanska pääsi tauolle 1-0 lukemin.

Toisella jaksolla Suomi jatkoi omaa hyvää peliään ja nyt saatiin onnistumisiakin. Ensin Jukka Kytölä laukoi upeasti volleysta pallon Tanskan maaliverkkoihin ja pian perään sama herra pääsi läpiajoon eikä erehtynyt. Kun vielä maajoukkueen vanha tutkapari Panu Autio – Antti Teittinen pääsivät herkuttelemaan keskenään Tanskan rangaistusalueella ja veivät puolustusta mielin määrin, oli Suomen Pohjoismaiden mestaruus jo hyvin lähellä. Koko ottelun ja koko turnauksenkin ajan Suomen puolustus oli betonia. Tanska ei päässyt edes oikein kunnolla edes kontrolloituihin hyökkäyksiin Suomen puolustusalueelle. Ei edes Tanskan viimeisten neljän minuutin ylivoimapelaamisen aikana Suomella ollut hädän päivää. Summerin soidessa ottelun ja turnauksen päätökseksi, Suomen joukkue sai nostaa kädet kohti hallin kattoa Pohjoismaiden mestaruuden kunniaksi ottelulukemin 1-3 Suomelle.

Maajoukkueen kapteeni Panu Autio summasi turnauksen seuraavasti:

- Ihan fantastinen fiilis. Mahtava, upea turnaus. Neljä kovaa peliä. Neljä voittoa. Vaikka välillä oltiin vaikeuksissakin, niin meidän rutiini, futsalpelaaminen, itseluottamus, ei ollut hetkeäkään epäilystä, ettei oltaisi turnauksen paras joukkue.

Toinen maajoukkueen kokenut luottopelaajalle Antti Teittiselle maistui neljäskin perättäinen Pohjoismaiden mestaruus:

- Kyllä tämä hyvältä tuntuu edelleen. Oli puhdas turnaus meiltä. Oli meiltä hyvää puolustuspeliä ja ajoittain hyvää hyökkäyspeliäkin. Palloa kontrolloitiin, kun oli vaikeita hetkiä peleissä ja pystyttiin kuitenkin pitämään silloinkin palloa pidempään. Joukkueessa on hyvä henki, hyvä luottamus omaan tekemiseen. Mico Martic on tehnyt hyvät pohjat joukkueeseen ja tartuttanut tämän saman fiiliksen liigaseuroihinkin.

Päävalmentaja Mico Martic oli hyvin onnellinen turnauksen lopputuloksesta.

- Olen hyvin, hyvin onnellinen. Joukkue on kasvanut hienosti, mutta jotakin paljon tärkeämpää on tulossa tammikuussa MM-karsinoissa. Tämä turnaus oli tärkeä ajatellen tulevia karsintoja.

www.palloliitto.fi