Tämä 17 pelaajan ryhmä harjoittelee Suomessa kolme päivää ja matkustaa heti sen jälkeen sopimuksettomien pelaajien kansainväliseen turnaukseen Osloon. Tämän Norjassa pelattavan FIFPro 2015 Winter Tournament -tapahtuman järjestää jalkapallon kansainvälinen pelaajayhdistys, FIFPro.

Suomen sopimuksettomien pelaajien oma maajoukkue osallistuu turnaukseen jo viidettä kertaa. Suomi on voittanut turnauksen kahdesti. Turnaukseen osallistuvat Suomen lisäksi Norjan, Ruotsin ja Irlannin sopimuksettomien pelaajien maajoukkueet. Turnaukset perimmäisenä tarkoituksena on toimia avoimena näyttöpaikkana mahdollisia uusia työantajia varten.

Suomen joukkue kokoontui Vantaalla 4.1. ja Oslossa joukkue oleskelee 7.-9.1. Varsinainen turnauspäivä on 8.1.2014, jolloin kaikki joukkueet pelaavat yhden alkuottelun sekä sijoitusottelun siihen päälle. Suomi kohtaa avausottelussaan Irlannin klo 11.30 Suomen aikaa ja pelaa sen jälkeen joko finaalissa (klo 17.00) tai pronssiottelussa (klo 15.30).

Kaikkien neljän edellisvuoden suomalaiset turnauspelaajat työllistyivät seuraavan kevään aikana Oslon turnauksen jälkeen.

– Olen harjoitellut viimeisen kuukauden todella kovaa on ja hienoa päästä pelaamaan Norjaan. On todella tärkeä asia, että pelaajayhdistys järjestää meitä pelaajia varten erikseen tällaisen kansainvälisen tapahtuman, jossa kaikki voivat näyttää omaa osaamistaan, RoPS:ia kaudella 2014 edustanut Jani Virtanen kiittelee JPY:n sivuilla.

Suomen sopimuksettomien pelaajien joukkue (suluissa pelaajan viimeisin edustama seura):

Maalivahdit:

Daniel Kollar (FC Honka)

Jiri Koski (Atlantis FC)

Puolustus:

Ville Starck (TPS)

Antti Uimaniemi (VPS)

Henri Aalto (FC Honka)

Antti Åke (JIPPO)

Timo Rauhala (Kerho 07)

Keskikenttä:

Patrick Byskata (IFK Mariehamn)

Topi Järvinen (JJK)

Jani Virtanen (RoPS)

Pekka Lagerblom (HamKam)

Nicholas Otaru (RoPS)

Antti Mäkijärvi (FC Honka)

Eetu Kaipio (Haka)

Hyökkäys:

Aleksandr Kokko (RoPS)

Juho Mäkelä (IFK Mariehamn)

Petteri Rönkkö (JIPPO)

Lähde: http://jpy.fi