Viime kaudella naisten Ykkösen ennätystenkirjat uusiksi laittanut hyökkääjä Heidi Kollanen on piirtänyt nimensä Ilveksen tarjoamaan jatkosopimukseen. Vastikään Tampereen piirin lupaavana nuorena pelaajana kukitettu Kollanen oli avauskokoonpanossa joukkueensa jokaisessa Ykkösen pelissä viimeistellen 21 ottelussa huikeat 47 maalia. Suomen Cupissa osumia syntyi yhdeksän kappaletta, joista ehdottomana huippuna semifinaalin jatkoajalla PK-35:n verkkoon syntynyt voitto-osuma. Viimeisen kolmen kauden aikana “Heku” on osunut Ilves-paidassa eri sarjoissa yhteensä hämmästyttävät 109 kertaa.

Myös sinivalkoisessa edustusasussa “Heku” on tuttu näky, sillä hän on kuulunut ikäkausimaajoukkueiden vakiokasvoihin viime vuodet. Menneenä kesänä hän edusti Suomea niin oman ikäluokkansa maaotteluissa kuin myös vuotta vanhemman ikäluokan voittoisassa EM-alkukarsintaturnauksessa.

Takalinjoilleen Ilves sen sijaan saa todella kovan luokan vahvistuksen, kun A-maajoukkueen luottopelaaja Katri Nokso-Koivisto liittyy tamperelaisten riveihin. “Nokson” pääsarjaura alkoi Pietarsaaren Unitedissa, jonka riveissä hän voitti kaksi Suomen mestaruutta sekä kolmesti Suomen Cupin.

Tämän jälkeen alkoi pitkä ulkomaankierros, jonka aikana hänet nähtiin jenkkiyliopistojen lisäksi niin Ruotsin (Bälinge ja Jitex), Saksan (Wolfsburg) kuin Norjankin (Lilleström) pääsarjassa. Viime kaudeksi “Nokso” palasi lopulta kotimaahansa ja siirtyi PK-35:n riveihin. Vantaalaisten kausi päättyi mestaruusjuhliin ja yksi menestyksen kulmakivistä oli Nokso-Koivisto, joka pelasi joka ikisen minuutin menneen kauden Liigassa ehtien laitapakin tontiltaan kolme kertaa viimeistelemäänkin. Maaotteluita hän on pelannut huimat 91 kappaletta ja meriittilistalle Suomen väreissä kuuluvat myös EM-kisat vuosina 2009 ja 2013.

Lähde: www.ilveksennaiset.fi