Turnauksessa on tänä vuonna mukana ennätykselliset 146 joukkuetta neljässä eri sarjassa. Sekä miehissä että naisissa pelataan niin harraste- kuin Fair Play -sarjatkin. Naisjoukkueita mukana on 20 ja miesjoukkueita 126.

Turnauksen koosta saa hyvän kuvan, kun ajattelee että viikonlopun aikana pelataan yli 500 ottelua 12 eri kentällä. Mukana on yli 1500 harrastefutaajaa. Lauantaina turnausta pelataan kello 9.00 – 19.30 ja sunnuntaina 9.00 – 18.30. Turnauksen huipentavat finaalipelit pelataan sunnuntaina kello 17.30 ja 18.00.

Kaikki ottelut pelataan 5 vastaan 5 minikentillä. Peliaika on 20 minuuttia ja kaikki samalle kellonlyömälle asetellut pelit alkavat ja loppuvat yhtäaikaisesti. Harrastefutiksen suosio näkyy ja kuuluu koko viikonlopun Töölössä.

– Turnauksessa on hieno tunnelma ja upea sää on hellinyt tapahtumaa joka vuosi. Joka päivä järjestetään myös useita kierroksen nopein maali -kilpailuita, joissa nopeimmin maalin tehnyt pelaaja palkitaan tuotepalkinnoin, turnauksen kilpailupäällikkö Janne Suvensalmi kertoo Palloliiton sivuilla.

Lauantaina järjestetään ohessa myös kaksi tarkkuuslaukauskilpailua Pallokentän nurmikentällä. Yhteensä kolmessa sarjassa palkitaan kaikissa kolme parasta laukojaa hyvin tuotepalkinnoin. Sarjojen parhaille on esimerkiksi luvassa lippupaketit miesten maajoukkueen ensi syksyn EM-karsintapeleihin.

– Turnauksessa on joukkueita ympäri Suomea, mutta varsinkin pääkaupunkiseudun harrastejoukkueiden kasvu näkyy vuosi vuodelta enemmän ja enemmän, Suvensalmi toteaa.

Lähde: www.palloliitto.fi