Veikkausliigaa Motturi on pelannut FC Lahden ja FC Kuusysin riveissä. Ykkösessä hän edusti Hangon IK:ta ja KuMUa, Kakkosessa LTP:tä ja Kolmosesta alaspäin Kutoseen asti Salpausselän Reipasta.

43-vuotiaan pelaajan ura jatkuu siis edelleen. Alkukauden aikana hän kärsi loukkaantumisesta, eikä vielä pelannut pelejä. Syyskuun alussa “Mopo” teki kuitenkin paluun kentälle Kutosen ottelussa.

– Tarkoitus on pelata niin kauan kuin vaan pystyy auttamaan joukkuetta, Motturi kertoo 90min-lehdessä.

Syyskuun alun Jäppärä-peli oli historiallinen, sillä siinä Motturi sai täyteen kaikki sarjatasot.

– Viime syksynä kuulin tästä asiasta, kun Salpausselän Reippaan kakkosjoukkuetta pistettiin pystyyn Kutoseen. Jätkät kovasti sanoivat, että ainakin yhteen peliin pitää tulla pelaamaan. Enemmän tätä asiaa ovat kuitenkin muut ajatelleet kuin minä itse.

Motturi pelasi uransa huippuvuosina 117 peliä pääsarjassa, 142 peliä Ykkösessä sekä vuonna 1997 kolme A-maaottelua.

– Jalka ei enää nouse ihan samaan malliin kuin ennen. Nyt olen kuitenkin paljon älykkäämpi pelaaja. Niinhän sitä sanotaan, että pitää käyttää pelisilmää, kun jalat eivät enää riitä. Jos huippuvuosina olisi ollut saman verran malttia ja älyä kuin nyt, niin olisin varmaan ollut paljon parempi pelaaja, Motturi toteaa.

Richard Møller Nielsen valitsi Motturin A-maajoukkueeseen vuonna 1997.

– Olimme Malesiassa pelileirillä. Sieltä tulee myös hyvä muisto mieleen, josta jätkät vieläkin kuittailevat. Eli tulin ensimmäisessä A-maaottelussani vaihdosta kentälle tauolla. Ei siinä kauaa mennyt kun tein oman maalin, Motturi muistelee.

Yrittäjänä toimivalta Motturilta löytyy edelleen suuri kipinä pelaamiseen.

– Hienoja fiiliksiä saa myös alasarja-peleistä. Vaikka ei se nyt ihan sama ole voittaa vaikka Nelonen ja Veikkausliiga.

Lähde: 90min-lehti (3/2013)