Maajohtaja Tarvon mukaan koko paitaprosessi on varsin pitkä ja moniulotteinen.

– Siihen kuuluu se, että adidas tekee omia ehdotuksia Palloliitolle heti alkuun siitä, kuinka me näemme viimeisimmät trendit ja millainen paita pitäisi olla materiaalin ja designin suhteen. Sen jälkeen paidasta tehdään useita vedoksia, että siitä saadaan juuri Palloliiton näköinen, Tarvo sanoo Kymppipaikka.fin haastattelussa.

– Emme kuuntele vain Palloliiton virkamiehiä, vaan keskustelemme myös pelaajien kanssa asiasta, Tarvo korostaa.

A-maajoukkueen pelaajilta palaute on ollut hyvää uutta pelipaitaa kohtaan.

– Pelaajilta tulleet kommentit ovat meille tietysti todella tärkeitä. Iso asia meille oli saada Itävallasta sellaista viestiä, että design on ollut pelaajien mielestä hyvä ja paidat olivat istuneet hyvin päälle. Eli palaute on ollut positiivista, Tarvo sanoo.

Entä mitä kaikkea pitää ottaa huomioon pelipaidassa?

– Paidan pitää hengittää mahdollisimman paljon, se ei saa liimautua ihoa vasten ja sen pitää kuitenkin olla sopivan löysä sekä puskea hiki sinne ulkokerrokseen. Materiaalin on oltava elastista ja joustavaa sekä samalla myös kestävää. Materiaaleja kehitetään koko ajan ja homma on todella tarkkaa. Eli prosessissa ei vaan keskitytä ulkonäköön ja pistetä kainaloon “hengitysaukkoja”, adidaksen maajohtaja sanoo.

Paidan suhteen pitää miettiä myös yksityiskohtia hyvin tarkkaan.

– Kaulus ja hihat ovat esimerkiksi todella tarkkoja kohtia. Ne eivät saa hiertää yhtään ja jos pelaaja haluaa kääriä kesken pelin hihat ylös, niin niiden on siellä myös pysyttävä. Huomioon pitää ottaa myös selkäpuolen leikkaus sekä monia muita pieniä yksityiskohtia.

– Koskaan emme halua kuulla, että paita olisi syy siihen, että jotain peli ei voitettu. Eli kaikki asiat tehdään mahdollisimman hyvin ja tarkkaan pelaajia kuunnellen, Tarvo lisää.

Suomen vieraspeliasu on samanlainen, mutta värit ovat toisinpäin.

– Muuta eroa ei ole kuin että värit ovat päinvastoin. Eli pääväri on sininen, Tarvo toteaa.

Suomen A-maajoukkueen ja adidaksen yhteistyö peliasujen suhteen on kestänyt jo 30 vuotta.Tarvon mukaan usko on kova, että Huuhkajat menestyy uudella pelipaidalla.

– Siihen on uskottu nyt 30 vuotta ja uskomme edelleen. Ilolle olemme katsoneet tätä nuorennusleikkausta ja viime karsinnoissa nuorekas ryhmä pelasi jo hyviä pelejä huippumaita vastaan. Joukkueen potentiaali on huima, Tarvo päättää.

Kymppipaikka.fi / Toimitus (JS)