Huuhkajien asetelmat torstai-iltaiseen Irlanti-otteluun ovat haastavat. Joukkueen peli ei ole kulkenut Kansojen liigassa läheskään halutulla tavalla, ja yksi joukkueen ehdottomista voimavaroista eli täysi Olympiastadionin yleisö ei välttämättä saavu tällä kertaa paikalle.

Osaltaan tähän varmasti vaikuttaa joukkueen pelillinen alakulo, mutta myös haasteellinen alkamisaika eli arki-iltana varttia vaille kymmenen.

– Torstai 9.45 ja jos on perhettä tai töitä seuraavana päivänä, niin on se haastava aika. Siitä ei päästä mihinkään. Olisi ollut kiva nähdä, jos matsit olisivat olleet toisin päin, (Englanti-ottelu sunnuntaina, toim. huom.) että mikä katsojamäärä olisi ollut. Ei se ole meille minkäänlainen keskustelun aihe, että onko siellä viisitoista-, kaksikymmentä- vai 25 tuhatta. Mitä enemmän, sitä parempi, mutta yhtä vahva se tunne ja energia on. Koronapeleissä oli 5-6 tuhatta, mutta kyllä sieltä ääntä lähtee Pohjoiskaarteesta ja muualta. Paljonko sinne tulee, se ei ole meidän käsissämme. Se, mikä on, on se, että hoidamme hyvällä peliesityksellä pisteet kotiin, Lukas Hradecky vastasi Kalastajatorpalla toimittajien ringissä Kymppipaikka.fi-sivuston mainitessa asiasta.

– Parhaat tulokset stabiileimmat esitykset on tulleet kotikentällä. Nyt emme ole tehneet kahteen peliin maalia. Ei se mikään apina selässä ole, mutta kaikki tietävä, että siitä se lähtee, että pelejä voi ylipäätään voittaa. Irlanti on realistisesti voitettava vastus. Kaikkien pitää tietää, mikä se tavoite on torstaina, jos haluamme enää osallistua tähän Kansojen liigaan tavalla tai toisella. Voiton on tultava, hän sanoi.

Mitä tiedätte Irlannista?

– Siellä on myös koutsi vaihtunut, pohjoismaista osaamista. Suoraviivaista, ehkä jollain positiivisella tasolla kaaosfutista. Emme saa menettää kontrollia, että peli ei mene hurlumheihin. Pallon hallinnalla, jota olemme väsänneet ja yrittäneet parantaa, yritämme luoda maalipaikkoja ja uhkaa, ettemme ole ottavana osapuolena niin kuin aikaisemmissa peleissä. Se pitää kaikilla osaamisella välttää.

Oletko varautunut siihen, että omassa boksissa voi olla kaaosta?

– Toivottavasti ei! On elementtejä, jotka eivät ole toimineet viime peleissä. Erikoistilanteista on tehty maaleja. Irlanti on niissä hyvä. Kaikki kulkee käsi kädessä. Mitä paremmin puolustetaan, sitä paremmin hyökätään. Olen valmiina kaikkeen ja meillä on iskukykyinen joukkue. Minulla ei ole mitään epäilyksiä, ettemme voi tällä nimenomaisella ryhmällä voittaa Irlantia. Puheet ovat puheita, mutta esitykset pitää vielä esittää.

Tappiolle ei saa joutua

Kansojen liiga sai negatiivisen alun juuri Hradeckyn oman virheen myötä, kun Kreikka teki avausottelun ensimmäisen maalin hänen erheestään. Bayer Leverkusenin ja Huuhkajien kapteeni ei peittele harmitustaan siitä, että teki virheen, eikä selittele asiaa millään tavalla.

– Olihan se pettymys, totta kai. Se lähti huonoille raiteille jo Kreikassa minun virheeni säestämänä. Ei se koko matsin kuvaa antanut. Totta kai nolla tehtyjen maalien taulukossa… Englanti-matsi voidaan sulkea analyysin ulkopuolelle. Siinä meillä ei ollut mitään palaa. Viime treeniviikko oli hyvä ja nyt on lyhyempi treeniviikko, mutta kapteenin luottamus on taivaissa niin kuin aina. Kotona olemme olleet vahvoja ja tämä on varmasti tärkein yksittäinen matsi. Torstaina tarvitaan Irlannin kaato. Sen tiedämme kaikki ja sen pohjalta lähitulevaisuutta kohti, hän sanoi.

Viime otteluiden alla Huuhkajat treenasi liki viikon, nyt treenipäiviä on huomattavasti vähemmän.

– Olemme onneksi kotona ja kaikki pääsivät tänne. Vierasottelut ovat aina hieman hankalia tulla logistisesti. En tiedä, tuleeko Irlanti vasta keskiviikkona. Syyskuussa oli pitkä viikko. Pelasimme lauantaina ja pääsimme treenaamaan jo maanantaina. Se oli erinomainen treeniviikko. Nyt se jää vähän vähemmälle, mutta kaikki tietävät, että tykkään pelata enemmän kuin treenata. Se sopii minulle ja kyllä me ehdimme tehdä kaiken, mitä tarvitaan tuota matsia varten, Hradecky totesi.

Ensimmäinen etappi kohti ottelun voittoa voisi olla avausmaalin tekeminen. Tämä on onnistunut Suomelta kuudessa viime maaottelussa vain kerran, ystävyysottelussa Viroa vastaan maaliskuussa. Ylipäätään Suomi on voittanut ottelun, jossa vastustaja on tehnyt avausmaalin, viimeksi vuonna 2014 Färsaaria vastaan.

Viime EM-karsintojen voitot tulivat yhtä voittoa lukuun ottamatta niin, että Suomi piti omassa päässä nollan.

– Meillä ei ole varaa antaa sellaisia maaleja vastustajille. Meillä on ollut muutenkin niin vaikeaa se hyökkäyksen luonti ja maalien luonti. Kun annamme liikaa etumatkaa, se on meille myrkkyä. Yritetään saada ensimmäinen maali. Se tietenkin auttaa. Sitä kautta koitamme saada enemmän kontrollia ja hoitaa matsin himaan.