FC Hongan naisten edustusjoukkueella on joulun alla koossa 15 sopimuksellista pelaajaa.

Viime kaudella vuoden lupaavimpana nuorena naispelaajana palkittu Saara Lappalainen on allekirjoittanut jatkosopimuksen yhdessä kymmenen muun seuraa viime kaudella edustaneen pelaajan kanssa.

Lappalaisen tapaan seurassa jatkavat toppari Elli Pikkujämsä, joka aloittaa Hongassa toisen kautensa, 11 maalia Naisten liigassa viime kaudella tehnyt keskikenttäpelaaja Milla Punsar sekä seuran omat kasvatit, laitahyökkääjä Henna Tenkanen, keskikenttäpelaaja Suvi Kärkkäinen sekä topparit Inka Kaivola ja Aino Nurmi. Pikkujämsän tavoin U23-maajoukkuetta edustanut keskikenttäpelaaja Anni Miettunen on myös solminut jatkosopimuksen.

Suomea sekä U17 EM-lopputurnauksessa Liettuassa, että MM-lopputurnauksessa Uruguayssa edustaneet Aino Vuorinen ja Nana Yang ovat myös mukana tulevan kauden joukkueessa.

Italiassa ja Espanjassa, mm. Valpolicellaa, Espanyolia, AGSM Veronaa ja Sassuoloa edustanut Riikka Hannula tekee paluun mustakeltaisten riveihin. 28-vuotias hyökkääjä edusti Honkaa kausilla 2014-2016 ja tuo nyt keski-iältään nuorentuneeseen joukkueeseen kansainvälistä kokemusta.

Uusina pelaajina Hongassa aloittavat Turun Palloseurasta siirtyvät keskikenttäpelaaja Wilma Spets ja toppari Alina Schrey. Molemmat pelaajat ovat edustaneet Suomea oman ikäluokkansa maajoukkueissa. TPS:sta Honkaan siirtyy myös maalivahti Milla-Maj Majasaari, jonka ohella maalivahdeista jatkosopimuksen seuran kanssa on tehnyt Pauliina Nuora.

Joukkueen uutena päävalmentajana toimii Rosa Lappi-Seppälä, jonka valmennustiimissä toimivat myös viime kaudelta jatkava maalivahtivalmentaja Eemeli Ihalainen sekä fyysisestä valmennuksesta vastaava Timo Lumivaara.

Lähde: www.fchonkanaiset.fi