Kaudella 2015 Naisten Liigan maalipörssin voittanut Kollanen saapuu Punamustiin Yhdysvaltojen yliopistosarjasta.

20-vuotias Kollanen on viettänyt kuluneet puolitoista vuotta Yhdysvalloissa Florida State Universityn riveissä. Tehokkaana maalintekijänä tunnetun Kollasen yliopistosarjassa viettämä ajanjakso jäi rikkonaiseksi, mutta nyt hän ottaa urallaan uuden askeleen liittyy vahvistamaan PK-35 Vantaan hyökkäysosastoa.

Kotimaassa Kollanen edusti viimeksi Tampereen Ilvestä kausilla 2012 – 2016. Viiden kauden aikana hän heilutti maaliverkkoa vakuuttavaan tahtiin tamperelaisseuran sarjatasosta riippumatta. Naisten Liigassa hän on pelannut yhteensä 46 ottelua ja viimeistellyt niissä 36 maalia. Ykkösessä Kollasella on tilillään 30 ottelua, joissa on syntynyt peräti 57 maalia. Uransa tehokkaimman liigakauden Kollanen pelasi vuonna 2015, jolloin hänet kruunattiin 24 maalillaan Naisten Liigan maalikuningattareksi.

Kollanen on esiintynyt myös Suomen eri nuorisomaajoukkueissa. Alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkuessa hän on pelannut yhteensä kuusi EM-karsintaottelua ja tehnyt niissä kahdeksan maalia.

Kollanen kärsi alkuvuodesta pahan polvivamman, joka piti hänet pitkään poissa pelikentiltä. Nyt hän on kuitenkin jälleen toipunut pelikuntoon ja oli mukana jo yliopistojoukkueensa kauden päätöspeleissä. Kollanen palaa Suomeen joulukuun puolivälissä ja liittyy heti Punamustien harjoitusvahvuuteen.

PK-35 Vantaa on solminut Netta Koson kanssa kauden 2018 kattavan jatkosopimuksen. Hyökkäyspään rooleissa viihtyvä Koso aloittaa jo kuudennen kautensa Punamustissa.

26-vuotias Koso on VJS:n kasvatti, joka nousi PK-35 Vantaan ryhmään kaudella 2013. Hän debytoi Naisten Liigassa samana vuonna ja on sen jälkeen kasvattanut rooliaan vuosi vuodelta. Viiden kauden aikana Koso on pelannut Naisten Liigassa yhteensä 49 ottelua ja viimeistellyt niissä 11 maalia. Hän on päässyt juhlimaan Punamustien paidassa kolmea Suomen mestaruutta ja kahta Suomen Cupin mestaruutta.

Tehotilastojen valossa päättynyt kausi oli Koson uran tähän mennessä paras, vaikka hänen pelinsä päättyivät loukkaantumiseen jo ennen juhannusta. Koso ehti pelata 11 sarjaottelua, joissa hän teki viisi maalia ja tarjoili syötön kahteen osumaan. Kauden ainoaksi jääneessä Suomen Cupin ottelussaan Koso viimeisteli hattutempun.

Lähde: https://pk35vantaa.fi