FC Kemi on sarjataulukossa keskikastissa ja taistelee tiukasti pääsystä pudotuspeleihin.

– Alkukausi meni yllättävänkin hyvin meidän nuorella porukalla, vaikka pisteitä ei hirveästi viidestä ensimmäisestä pelistä tullut – kolme peliä näistä hävisimme jatkoajalla. Sitten aloimme oppia voittamaan ja seuraavasta viidestä voitettiinkin kaikki. Nyt sitten on ollut taas top-6 joukkueet vastassa ja olemme olleet aika ahtaalla välillä, mutta pelillisesti ollaan menty koko ajan eteenpäin, Vanha summaa kemiläisten alkukauden.

FC Kemin tavoite tälle kaudelle oli pääsy pudotuspeleihin. Nälkä kuitenkin kasvaa syödessä.

– Kausi on mennyt sen verran hyvin, että ollaan välillä puhuttu mitalistakin, Vanha sanoo.

Vanha on ollut kovassa iskussa ja pelannut isossa roolissa FC Kemissä.

– Oma alkukausi on mennyt hyvin. Vastuuta on tullut paljon ja sitä kautta myös onnistumisia. Vähän vielä liikaa on sellaista ailahtelua, mutta tasaisempaan suuntaan olen menossa.

Futsal-Liiga on ollut tällä kaudella erittäin tasainen ja taso on noussut entisestään.

– Liiga on vaikuttanut ainakin tähän asti tasaisemmalta kuin esimerkiksi viime vuonna. Joukkueiden tasoerot ovat vähentyneet eikä tule enää kauheita murskavoittoja tai -tappioita. Futsal on menossa koko ajan ammattimaisempaan suuntaan, toivottavasti yleisökin alkaa löytämään paremmin peleihin, Vanha toteaa.

Vanha on noussut myös Suomen futsalmaajoukkueeseen.

– Omat tavoitteet ovat tietenkin auttaa seurajoukkueessa joukkue mahdollisimman pitkälle. Olisi myös joskus kiva käydä katsomassa, että miltä se meno ulkomailla näyttää. Päivä kerrallaan mennään kuitenkin, Vanha päättää.