Suomi oli voittanut ennen sunnuntaita Norjan, Grönlannin ja Ruotsin. Turnauksen mestaruus ratkesi jo perjantaina, kun isännät kaatuivat 1-0.

Jalkaa ei kuitenkaan otettu kaasulta. Suomi siirtyi johtoon vajaan kymmenen minuutin kohdalla. Antti Teittinen pelasi pallon maalin eteen Iiro Vanhalle, joka jatkoi sen mallikkaasti oikealta nousseelle Miika Hosiolle, joka viimeisteli varmasti.

Arber Istrefi tykitti ajassa 12.11. Tanskalaisvahti torjui kudin, mutta Istrefi pääsi jatkopalloon ja syötti sen maltillisesti oikealle Jarmo Junnolle. Tämä laukoi taukolukemat 2-0.

Tanska haki toisen 20-minuuttisen alussa kavennusta miesylivoimalla, mutta maalintekoa jatkoi Suomi. Osuman iski Junno Jukka-Pekka Torvisen ja Istrefin esitöistä. Tanska sai illan ainokaisensa pian tämän jälkeen. Maalivahti avasi pitkällä ja pelaaja pääsi tuikkaamaan vasemmalta.

Rami Tirkkonen tykitti viimeisen naulan Tanskan arkkuun toisen puoliajan puolivälin tietämillä. Hän laukoi Teittisen kulman voimalla verkon perukoille. Loppulukemat sinetöi niin ikään Tirkkonen takatolpalta.

– Tämä oli meiltä tasapainoinen esitys. Pelasimme suunnitelman mukaan isolla ryhmällä, eli myös ne pelaajat, jotka olivat saaneet turnauksessa vähemmän peliaikaa, pääsivät näyttämään osaamistaan. Kaikki suoriutuivat mielestäni kelvollisesti. Saimme myös uusia maalintekijöitä, mikä on aina positiivista, valmentaja Ville Sihvonen kertasi Palloliiton sivuilla.

– Neljä peliä ja neljä voittoa, se on täydellinen suoritus. Olimme turnauksen paras joukkue, siitä ei jäänyt epäselvyyttä.

Suomi voitti avauspelissään Norjan 4-0. Grönlanti kaatui 6-4 ja Ruotsi 1-0. Ruotsi ja Grönlanti pelaavat vielä sunnuntaina turnauksen hopeasta. Sihvonen korosti, että Suomen joukkue pysyi motivoituneena myös sunnuntaina, vaikka voitto ratkesikin jo perjantaina.

– Riskit olivat olemassa, mutta nämä tapahtumat ovat meille yleisestikin niin arvokkaita, ettei otteluita ole varaa heittää hukkaan. Teimme valmistautumisessa kaiken yhtä hyvin kuin aina.

– Tämä turnaus osoittaa, että olemme hyvällä tiellä. Osallistumme vielä tammikuussa yhteen harjoitusturnaukseen ennen huhtikuun EM-karsintoja, jotka ovat kauden päätavoite. Saimme myös tärkeää itseluottamusta ja varmuutta siihen, että teemme oikeita asioita, Sihvonen iloitsi.

Suomi-Tanska 5-1 (2-0)

9.28 1-0 Miika Hosio

12.11 2-0 Jarmo Junno

24.35 3-1 Junno

25.28 3-1

29.02 4-1 Rami Tirkkonen

27.05 5-1 Tirkkonen

Suomen kokoonpano

12 Koivumäki Antti mv

23 Tuomas Kallioinen mv x

2 Panu Autio C

4 Alasuutari Jaakko x

5 Torvinen Juha-Pekka

7 Junno Jarmo

8 Tirkkonen Rami x

9 Kytölä Mikko

10 Hosio Miika

11 Istrefi Arber

13 Korpela Jani

14 Teittinen Antti x

15 Rautiainen Markus

16 Vanha Iiro x

Lähde: www.palloliitto.fi