Seminaarin pääpuhujat ovat ranskalaisen huippuseura Paris Saint Germainin (PSG) akatemian metodologiajohtaja David Hernandez, Soccer Services Barcelonan (SSB) toimitusjohtaja Miquel Farrerons, Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen (KIHU) johtaja, liikuntatieteiden tohtori Sami Kalaja ja Eerikkilän Urheiluopiston valmennuskeskuksen kehityspäällikkö, liikuntatieteiden tohtori Hannele Forsman.

Forsman on tehnyt väitöstutkimuksen nuorten jalkapalloilijoiden kehittymisestä.

– Jalkapallossa kehittymisen kannalta on tärkeää sekä pelata että harjoitella huomattavia määriä jalkapalloa jo lapsuudessa. Silloin syntynyt innostus näkyy myöhemmin nuoruudessa motivaationa pelata ja harjoitella, Forsman toteaa.

Jokaisella kolmella päivällä on oma teemansa. Perjantaina puhutaan pelaajien kehittämisestä faktoihin pohjautuen, tutkittua tietoa hyväksi käyttäen. Lauantain aiheena on moderni tapa kehittää pelaajien teknis-taktisia sekä pelipaikkakohtaisia valmiuksia. Sunnuntaina David Hernandez kertoo huippuseura PSG:n akatemian kehittämisjärjestelmästä.

– Suomalaisen jalkapalloilun kehittäminen pitää perustaa faktoihin ja todelliseen käytännön osaamiseen. Tähän tarvitsemme osaamista myös Suomen rajojen ulkopuolelta, suurista jalkapallomaista. Tämä kansainvälinen valmentajaseminaari on tärkeä askel kohti lajin kehitystä Suomessa, Eerikkilän valmennuskeskuksen johtaja Kyösti Lampinen sanoo.

Seminaari on avoin kaikille. Lisätiedot:www.eerikkila.fi