Esko Ranta on tamperelaisen jalkapallokoulun kasvatti, joka siirtyi Valkeakoskelle Hakan riveihin kaudelle 1973 ja urakoi käytännössä kaikki seuran ottelut seuraavan reilun vuosikymmenen aikana voittaen Hakan paidassa niin Suomen mestaruuden kuin Suomen Cupinkin.

Vasempana laitapuolustajana parhaiten tunnettu “Eko” Ranta kuului toistakymmentä vuotta myös A-maajoukkueen vakiokalustoon pelaten 68 A-maaottelua, joista peräti 48 perättäistä 1970-luvulla.

Hall of Fame perustettiin vuonna 1993. Toimikunnassa, joka valitsee jäsenet, on Suomen Palloliitto, Suomen Urheilumuseo, Suomen Jalkapallomuseo ja Jalkapallotoimittajien Pallo-Kopla ry edustettuina.

Kunniagalleriaan voidaan valita suomalaisen jalkapallon hyväksi tehdystä työstä ansioituneita pelaajia, valmentajia, erotuomareita, järjestö- ja seurajohtajia tai muita jalkapallon parissa toimineita henkilöitä. Henkilö voi päästä kunniatauluun lopetettuaan aktiiviuran vähintään kolme vuotta sitten. Jalkapallomuseo ylläpitää ja kehittää Hall of Famen aineistoa omissa museotiloissaan.

Lähde: www.palloliitto.fi