PK-35 Vantaa on aloittanut mestaruuden puolustamisen vakuuttavasti. Joukkue voitti huhtikuun neljästä pelistä kaikki mykistävällä maalierolla 16-1. Iso kunnia menestyksestä kuuluu hyökkääjä Sanni Franssille, joka paukutti kuusi maalia. Kotiottelussa Pallokissoja vastaan hän iski hattutempun. Franssi viimeisteli huhtikuussa lisäksi kaksi maalia Respect Suomen Cupissa, kun vantaalaiset voittivat HJK:n ja etenivät puolivälieriin.

– Kausi on alkanut todella hyvin sekä minulla henkilökohtaisesti että joukkueellamme, Franssi iloitsi JPY:n tiedotteen mukaan.

Vantaalaiset ovat voittaneet viimeisen kuuden vuoden aikana Naisten Liigan viidesti ja sijoittuneet kerran hopealle. Moni epäili kauden kynnyksellä, että voimakkaasti nuorentunut joukkue ei pystyisi tänä vuonna puolustamaan titteliään.

– Olemme kääntäneet muiden epäilyt voimavaraksemme. Harjoittelimme talven ja kevään todella hyvin. Emme ole hetkeäkään itse epäilleet mahdollisuuksiamme. Meillä on nuoria pelaajia, mutta he ovat taitavia ja harjoitelleet jo pidemmän aikaa kansamme. He tuntevat pelisysteemimme ja istuvat siihen täydellisesti. Meillä on myös loistava yhteishenki.

– Minulla on ehkä isompi rooli joukkueessa kuin viime vuonna, olenhan yksi vanhemmista. Oma itseni saan kuitenkin olla, hän naurahti.

21-vuotias Sanni Franssi debytoi Naisten Liigassa vuonna 2012. Hän vakiinnutti paikkansa pääsarjassa kaudella 2014 ja on nyt iskenyt 37 maalia. Toissa kaudella hän taisteli joukkuetoverinsa Sanna Saarisen kanssa maalikuningattaren tittelistä viimeiselle kierrokselle saakka, mutta jäi 19 osumallaan toiseksi Tulevaisuuden unelmat ovat hyökkääjän kohdalla muuttuneet konkreettisiksi tavoitteiksi.

– Olisin voinut lähteä talvella ulkomaille, mutta halusin jäädä ja nimenomaan PK-35 Vantaaseen. Halusin pelata vielä yhden hyvän ja tasaisen kauden täällä. Ensi vuonna unelmani ja suunnitelmani on pelata ulkomailla.

– En voi varsinaisesti sanoa, että hyvä alkukausi olisi yllätys. Toki maaleja on aina kiva tehdä. Tein talvella todella paljon töitä ja olen mennyt pelaajana selkeästi eteenpäin.

Franssi on iskenyt maaleja myös Suomi-paidassa. Hän on kuulunut A-maajoukkuerinkiin, mutta viimeisissä kokoonpanoissa häntä ei ole nähty. Naiset kohtaavat seuraavaksi kesäkuun alussa Irlannin ja Portugalin Valkeakoskella ja Helsingissä pelattavissa EM-karsintaotteluissa.

– Maajoukkueessa on kovia hyökkääjiä. Totta kai haluan mukaan ja toivon, että kutsuja tulee.

Naisten Liigan Veikkauksen kuukauden pelaajan valitsee aina JPY, eli pelaajat itse. Franssi palkitaan valinnastaan tulevana lauantaina, kun PK-35 Vantaa kohtaa kotikentällään Åland Unitedin.