TPS:lla puuttui kauden 650 000 euron kokonaisbudjetista vielä noin puolet ja joukkueen osallistuminen kauteen oli vaakalaudalla, mikäli rahoitusongelmia ei saada ratkottua. TPS käynnisti joukkorahoitusannin, joka otti heti hyvin myötätuulta alleen ja on kovaa vauhtia kohti tavoitettaan. Samalla TPS:n velkojat antoivat lähes 400 000 euron verran velkoja anteeksi ja seuralla on tällä hetkellä enää noin 50 000 euroa velkaa.

Vaikka tilanne näyttää nyt huomattavasti valoisammalta, uutiset laskivat synkän varjon TPS:n joukkueen ylle vain reilu kuukausi ennen kauden alkua.

– Kyllä se oli tosi kova shokki jätkille. Itse luotin ja uskoin koko ajan, että saamme hommat järjestykseen. Tiedän Tepsin olevan niin iso seura, etten itse panikoinut, mutta monelle nuoremmalle se oli tosi iso shokki. Olihan se tietty sitä kaikille ja siinä tuli pieni lamaannus puoleksitoista viikoksi. Uskoin, että se asia järjestyy ja uskon niin edelleen, vaikka varainhankinta on vielä kesken, joukkueen konkari Mikko Hyyrynen pohtii.

– Kyllä siinä tuli puolentoista viikon ajaksi sellainen lamaantuminen. Ei voi väittää, etteikö se olisi vähän häirinnyt kauteen valmistautumista. Turha sitä enää on miettiä, Hyyrynen jatkaa.

Hyyrynen uskoo ja toivoo, että seuran tulevaisuus pystytään rakentamaan nyt kestävämmälle pohjalle.

– Nyt on ratkaisevaa mitä tapahtuu tästä eteenpäin. Strategiat on luotava ja niiden eteen on tehtävä yhdessä hommia, että saamme käännettyä tämän homman positiiviseksi myös taloudellisella puolella. Aika näyttää mitä ratkaisuja tehdään ja miten ihmiset sekä tukijat ovat TPS:n takana. Nyt näyttää todella hyvältä, ja jo nyt iso kiitos kaikille. On hienoa, että tukea löytyy, Hyyrynen kiittelee.

Kaksoisrooli joukkueessa

Kun taloudellisesti synkimmät ajat on jätetty taakse, kiinnittyy katse pelikentälle. TPS aloitti kautensa Hakan vieraana, mutta pirteästä esityksestä huolimatta turkulaiset joutuivat lähtemään kotimatkalle 1-2-tappio niskassaan.

38-vuotias Hyyrynen on selvästi joukkueen kokenein pelaaja ja pelaamisen lisäksi hän kantaa isoa vastuuta myös valmennuspuolella.

– Vastaan fyysisestä valmennuksesta ja teen apuvalmentajan hommia johon kuuluu vetää treeniosioita. Kun vetää treeneissä mukana myös pelaajana, niin siinä on omat haasteensa, mutta ihan hyvin se on toiminut eikä ole valittamista.

Hyyrynen ei ole vielä jättänyt pelikenttiä nuoremmilleen eikä siihen ole ollut syytäkään. Konkarihyökkääjä oli viime kaudella joukkueen toiseksi paras maalintekijä kahdeksalla osumalla ja hänellä on iso rooli joukkueessa.

– Totta kai toivoisi, että tulisi nuoria ja hyviä haastajia, mutta taloudellinen tilanne on sellainen mikä on, joten on vain painettava menemään. Niin kauan autan pelikentällä kuin pystyn ja sen jälkeen hyppään sivuun, kun näyttää silta, ettei ole mitään annettavaa.

TPS:lla on kasassa suhteellisen nuori joukkue, jossa Hyyrysen lisäksi kokemusta edustavat muun muassa kapteeni Sami Rähmönen, maalivahti Oskari Forsman ja keskikenttäpelaaja Jani Virtanen. Kokeneemmilla pelaajilla on oma rooli nuorten henkisinä kasvattajina, mutta Hyyrynen korostaa myös nuorten pelaajien esiin astumista.

– Kyllä sieltä löytyy johtajia ja sitä toivoo, että nuoret jätkät kasvavat siihen. Välillä tuntuu, että itse ottaa liikaakin sitä ja pitäisi antaa nuorten ennemmin ottaa johtajuutta. Ei se kuitenkaan itsestään tule, vaan se on otettava. En sen takia ala olemaan hiljaa, että odottaisin jonkun muun alkavan puhua, vaikka joskus ehkä pitäisi. Varmaan jotkut nuoret nojaavat “isukkiin”, mutta itse pitää kasvaa pelaajaksi.

Ykkösen sarjakaudesta on ennustettu jälleen äärimmäisen tasaista ja jännittävää. TPS:aa ei ole nostettu aivan kuumimpien nousijasuosikkien joukkoon, mutta Hyyrynen uskoo joukkueen potentiaaliin.

– Kyllä ne taloudelliset uutiset loivat omat haasteensa. Meillä on tietyillä pelipaikoilla aika nuoria pelaajia, mutta on meillä kyllä kokemustakin, joten turha siitä on lässyttää. Uskon, että meille tulee ihan hyvä kausi.

Jalkapallon Pelaajayhdistys – Pelin ja Pelaajan puolella

JPY:n kotisivut

JPY Facebook