Ruutupaidat esitti Futsal-Liigassa huiman kirin loppukauden aikana. Putoajan paikalta vaasalaisjoukkue nousi lopulta viimeisellä kierroksella kahdeksanneksi ja sitä kautta pudotuspeleihin.

Lauri Karri teki maaliskuussa yhteensä seitsemän maalia ja oli vahvasti mukana nostamassa Ruutupaitoja pudotuspeleihin.

– Kyllä tämä valinta yllätyksenä tuli. Hyvin on pelit mennyt, mutta en olisi osannut odottaa. Kun valinnan tekevät muut pelaajat, on tämä paras kunnia mitä vaan voi saada, Karri kertoo.

Helmikuussa saman palkinnon pokkasi Ruutupaitojen Aapo Autio.

– Ei tämä palkinto tullut minulle, vaan koko joukkueelle. Se kertoo siitä, että olemme pelanneet hyvin yhteen.

Ruutupaitojen alkukausi Futsal-Liigassa oli hankala ja joukkue jumittui häntäpäähän. Runkosarjan seitsemästä viimeisestä pelistä joukkue kuitenkin voitti peräti kuusi.

-Vaikeaa oli alkukaudesta. Muilla joukkueilla oli rutiini korkeammalla ja meille oli omat puutteemme pelaamisessa. Edellinen jalkapallokausi myös vaikutti, kun Vaasassa VIFK ja Kiisto putosivat, joten pelaajat olivat hävinneet koko kauden. Se näkyi varmasti itseluottamuksessa, Karri kertoo.

– Sitten kun tuli voitto ja toinen, nousi myös itseluottamus. Päätettiin, että viedään tämä homma loppuun asti vaikka sinne pudotuspeleihin pääsy oli enää teoreettinen. Teimme myös ekstra-treenejä koko ajan, että saimme paikattua puutteita. Pitää kyllä sanoa, että pääsy pudotuspeleihin oli yllätys, Karri sanoo.

Karri teki runkosarjassa tehot 15+8 ja sijoittui koko liigan pistepörssissä sijalle kymmenen.

Karri pelasi Ruutupaidoissa ensimmäiset liigapelinsä kaudella 2009-2010. Kauden päätteeksi vaasalaisjoukkue putosi Ykköseen. Paluu liigakentille tapahtui täksi kaudeksi.

– Kun putosimme, pääsin silloin pelaamaan joitain pelejä. Ei peliaikaa kuitenkaan hirveästi tullut. Siitä lähtien olen kuitenkin Ruutupaidoissa pelannut.

Ruutupaidat teki viime lauantaina jälleen ison yllätyksen, kun se kukisti puolivälierien avauspelissä runkosarjan voittaneen Sievi Futsalin vieraskentällä. Sievi voitti kuitenkin kaksi seuraavaa ja eteni välieriin.

Miesten Futsal-Liigan Veikkauksen kuukauden pelaajan valitsee aina JPY, eli pelaajat itse.