Hietanen edusti AC Oulua yhteensä 224 virallisessa ottelussa kahdeksan kauden aikana. “Kuningasleijonalla” olisi ollut haluja jatkaa AC Oulun riveissä myös tällä kaudella, mutta sai lukea päävalmentaja Rauno Ojasen blogikirjoituksesta, ettei hänelle tarjota jatkosopimusta.

– Huomasin sen itsekin, että siellä sanottiin, ettei minulla tarjota sopimus. Itse olin ajatellut, että olisi voinut vielä pelata, mutta nyt tietää, ettei ura jatku ainakaan AC Oulussa. Täytyy nyt miettiä rauhassa mitä jatkossa tekee, 37-vuotias Hietanen kertoo.

Hietanen osasi aavistella talven aikana, ettei jatkosopimusta tulla tarjoamaan, mutta pettyi että joutui lukemaan asiasta seuran nettisivuilta.

– Viimeinen ilmoitus tuli, kun luin asian valmentajan blogista AC Oulun sivuilta. Olihan se yllätys lukea asiasta sieltä. On sen asian kuitenkin pystynyt jo aiemmin rivien välistä aistimaan, että tähän tilanteeseen se tulee päättymään. Mitä pidemmälle talvi eteni ja, kun yhteydenottoja ei tullut, niin yleensä se on merkki siitä, ettei sopimusta varmaan tarjota. Olin siihen osannut jo valmistautua, ettei se täytenä yllätyksenä tullut.

Hietanen on edustanut AC Oulua kahteen otteeseen. Ensin hän oli seuran riveissä kausina 2006-07. Ensimmäinen visiitti päättyi putoamiseen Veikkausliigasta. Sen jälkeen hän lähti hakemaan uusia haasteita ulkomailta ja pelasi Ranskassa sekä Belgiassa. Aiemmilta vuosilta hänellä oli ulkomaan kokemusta Ruotsista, Turkista, Espanjasta ja Norjasta.

Vuonna 2010 hän palasi Suomeen ja Ouluun. AC Oulu pelasi tuolloin Veikkausliigassa ja piti paikkansa sarjassa. Talvella oululaisseura ei kuitenkaan saanut liigalisenssiä ja se pudotettiin Ykköseen. AC Oulu on siitä lähtien kuulunut Ykkösen kärkiseuroihin, mutta nousu on jäänyt aina haaveeksi.

– Tulin sillä asenteella, että haluan olla auttamassa oululaista jalkapalloa ja nostaa sen takaisin Veikkausliigaan, kun meidät sieltä taloudellisten syiden takia pudotettiin. Meillä oli kovat tavoitteet ja harmittavasti emme päässeet sinne takaisin. Halu saada AC Oulu takaisin Veikkausliigaan oli kova ja sen takia jatkoin myös pelaamista.

– Oulu kuuluu ehdottomasti liigakartalle ja sille olisi tilausta. Toivottavasti se onnistuu joskus tulevaisuudessa.

Vaikka tavoite noususta kariutui, ei Hietanen muistele aikaansa pahalla.

– AC Oulusta jäi hyvät muistot, sillä se oli kuitenkin pisin aikani yhdessä seurassa, jos ei oteta junioriaikoja mukaan, OLS-kasvatti muistuttaa.

Pelaamisen ohella Hietanen on tehnyt samalla töitä kiinteistönvälittäjänä. Pelaamisen ja työnteon yhdistäminen on ollut ajoittain haastavaa.

– Työnteko asettaa luonnollisesti omat haasteensa, kun ei pysty täysipäiväisesti pelaamaan. Tultuani takaisin Suomeen minulla oli tarkoitus alkaa jo miettiä uran jälkeistä aikaa. Sitä kautta olen saanut rauhassa rakentaa myös työuraa ja hyvää ja normaalia siirtymistä sitten työelämän pariin. Tietenkin se asettaa omat haasteensa ajankäytön suhteen ja miten pystyy harjoittelemaan, mutta yllättävän hyvin sen on saanut sopimaan.

Veri vetää Hietasta edelleen pelikentille. A-maajoukkueessakin 16 ottelua pelannut toppari olisi kova vahvistus lähes mille tahansa joukkueelle.

– Olen pysynyt kunnossa eikä loukkaantumisia ole ollut, eli vielä pystyisin pelaamaan. Ei tässä iässä kuitenkaan enää mitään välivuosia pidetä. Täytyy miettiä, jos jatkaa, niin sitten millä tasolla. Pitää vähän aikaa sitä pureskella.

– Olen toiminut viimeiset viisi vuotta pelaamisen ohella kiinteistönvälittäjänä ja, jos menisi alempiin sarjoihin pelaamaan, niin täytyy katsoa sitä kokonaisuutta. Onko mahdollisesti mielenkiintoisia seuroja ja vaihtoehtoja?

Hietanen myöntää, että kiinnostusta on ollut muista seuroista, mutta ei aio kiirehtiä päätöstään.

– Kyselyitä on tullut, mutta mitään päätöstä en ole tehnyt. Katsotaan nyt rauhassa.

Jalkapallon Pelaajayhdistys – Pelin ja Pelaajan puolella

JPY:n kotisivut

JPY Facebook