Turnauksessa ovat mukana Suomen lisäksi myös Ruotsin, Norjan ja Irlannin sopimuksettomista pelaajista kootut joukkueet.

Turnauksen välieräpeleissä Suomi kohtaa Norjan ja Ruotsi ja Irlannin. Voittajat pelaavat finaalissa ja häviäjät pronssipelissä.

Turnaus järjestetään nyt kuudennen kerran. Pelit pelataan Oslon Valhall Areenassa.

– Moni on kehunut tapahtumaa. Kuulemma on tulossa paljon tarkkailijoita niin Suomesta kuin muualtakin, VPS:n riveissä edelliskaudet pelannut Teemu Honkaniemi toteaa.

Viime vuonna Suomen joukkueessa pelasivat muun muassa Aleksandr Kokko ja Juho Mäkelä. Kokko voitti Veikkausliigan maalikuninkuuden RoPS:ssa ja on tällä hetkellä A-maajoukkueen pelileirillä Abu Dhabissa. Mäkelä puolestaan sijoittui maalipörssissä toiseksi.

– He pelasivat hyvän kauden Veikkausliigassa, mutta eiköhän jätkät tehneet kovaa duunia myös turnauksen jälkeen, Honkaniemi sanoo.

Abu Dhabissa ovat tällä hetkellä myös Juha Pirinen, Timo Tahvainen ja Roope Riski, jotka kaikki ovat aikaisemmin pelanneet myös sopimuksettomien pelaajien turnauksessa Suomen riveissä.

Honkaniemi lähtee turnaukseen antamaan hyviä näyttöjä.

– Pidän vaihtoehdot avoinna, mutta ainahan sitä ulkomailla haluaisi pelaamaan. Pitää kuitenkin miettiä, että mihin on järkevää lähteä ja mihin ei, Honkaniemi toteaa.

Suomen joukkue kokoontuu sunnuntaina (10.1.) ja matkustaa muutaman päivän leirille Göteborgiin.

– Pelaamme Göteborgissa myös pelin Ruotsia vastaan ja pääsemme viettämään muutaman päivän joukkueen kanssa. Aika treenipainotteinen on ohjelma. Se on hyvä juttu, että pääsee kiinni normaaliin pre-seasonin rytmiin nyt kiinni.

– Ja pääsee myös kuulemaan, että lentääkö “Gunulta” (huoltaja Gunnar Yliharju) läppä samaan tahtiin kuin junnumaajoukkueissa, Honkaniemi naureskelee.

Tulevista vastustajista ei Honkaniemi tiedä juurikaan mitään.

– Enpä oikeastaan osaa sanoa mitään, mutta eiköhän siellä saa taistella tosissaan voiton eteen.

Katso Suomen joukkue tästä: http://jpy.fi/en/news-single/158

Jalkapallon Pelaajayhdistys – Pelin ja Pelaajan puolella

JPY:n kotisivut

JPY Facebook