HJK ja FC Kontu ovat pelaajamääriltään Helsingin piirin kaksi suurinta seuraa. HJK:ssa Pelipassipelaajia on noin 2500 ja Kontussa noin 1200.

Yhteistyöllä haetaan pelaajakehityksen ja valmentajakoulutuksen laadun parantamista, seurojen vetovoiman lisäämistä sekä erilaisten toimintamallien kehittelyä ja toteuttamista.

Yhteistyö koskee molempien seurojen poika- ja tyttöpuolta.

– Kontu on vahva toimija Itä-Helsingissä. Tämä yhteistyö takaa sen, että pystymme HJK:ssa tarjoamaan myös Kontun pelaajille polun aina huipputasolle asti. Yhteistyö toisen laadukkaan seuran kanssa tuo paljon lisää niin pelaaja- kuin valmentajakehitykseen. Tästä yhteistyöstä hyötyy helsinkiläinen ja koko suomalainen jalkapalloilu, HJK ry:n puheenjohtaja Kai Koskinen toteaa.

HJK:n ja FC Kontun yhteistyö käynnistyy heti. Yhteistyösopimus allekirjoitettiin elokuun lopussa.

– HJK:n ja FC Kontun arvomaailma ja toimintatavat ovat samankaltaiset. Näemme, että yhteistyössä HJK:n kanssa pystymme tarjoamaan jäsenillemme parhaat mahdollisuudet kehittyä ja harrastaa. Me FC Kontussa arvostamme HJK:n ammattitaitoista organisaatiota, laadukasta toimintaa, pitkäjänteistä toimintatapaa ja halua kehittää suomalaista jalkapallotoimintaa, FC Kontun puheenjohtaja Olli Venelampi sanoo.

– Yhteistyössä toteutettavat pelaajien taitokoulut ja valmentajille suunnatut tapahtumat lisäävät valmentajien osaamista ja luovat lisää kehittymismahdollisuuksia pelaajille. Sovitun toimintamallin kautta löydetään jokaiselle HJK:n edustusjoukkueisiin siirtyvälle pelaajalle sopivin ajankohta ja voidaan ehkäistä liian varhain tapahtuvia siirtymisiä, Venelampi lisää.

Pelaajaliikennettä voi tapahtua myös toiseen suuntaan.

– Tällä pystymme estämään dropout-ilmötä, kun meillä on tarjota pelaajillemme Kontun kautta pelipaikka naisten ja miesten joukkueissa hieman alemmalla sarjatasolla. Yhteistyö tuo entistä paremmat mahdollisuudet, että kaikki pystyvät pelaamaan omalla tasollaan laadukkaassa ympäristössä, Koskinen sanoo.